Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

3080 Mh Dengesiz Ve 3070Ti Elektrik Tüketimi Dengesiz

D Çevrimdışı

Dailly

Mining Er
Üye
Herkese iyi günler,
Eth da 2 adet msi 3080 1 msi adet 3070ti ve 1 adet gigabyte 2060 im var. 3080 lerden biri 65,50 mh ın altına düşmezken diğeri 64 mh'ı zor görüyor. Aralarında sürekli olarak en az 1,5 mh fark var. Bu durum normal mi ? Ayrıca yüksek mh lı olan 3080 in derecesi de diğerine göre sürekli olarak 3-4 derece fazla. yani aynı rige bağlı iki kart arasında bu kadar fark olması normal mi ? Ayrıca 3070ti da surekli olarak çok değişken bir elektrik tüketimine sahip 169-189w arasinda surekli olarak oymuyor zikzakli bir grafigi var. Rigimdeki bu degiskenlikler normal mi acaba ?

Çözüm
Eğer aynı marka ve sürüm değillerse bundan kaynaklanıyor. Çünkü her markanın kullandığı donanım bileşenleri, kondansatörler dahi birbirinden farklı ki, Vram'ler de birbirinden farklı. Örneğin MSI ve Zotac'ın aynı RTX 3080'i birbirinden gecikme olarak farklı. Tüm markalar için geçerli bu. Eğer hepsi aynı marka ve sürüm iseler sorunun ne olduğunu bilemeyeceğim, daha teknik bir konu olduğu aşikar.
Kesinlikle katılıyorum modellerden kaynaklı olabilir ayrıca şunları eklemek isterim

Eğer fan ayarları otomatikse veya siz sürekli değiştiriyorsanız enerji tüketimi ve mh değeri de değişir
Kullandığınız Miner programından da kaynaklanıyor olabilir büyük ihtimalle lol miner kullanmıyorsunuz bazı miner programları çok dengesiz elektirik...
D Çevrimdışı

denizari82

Mining Er
Üye
Eğer aynı marka ve sürüm değillerse bundan kaynaklanıyor. Çünkü her markanın kullandığı donanım bileşenleri, kondansatörler dahi birbirinden farklı ki, Vram'ler de birbirinden farklı. Örneğin MSI ve Zotac'ın aynı RTX 3080'i birbirinden gecikme olarak farklı. Tüm markalar için geçerli bu. Eğer hepsi aynı marka ve sürüm iseler sorunun ne olduğunu bilemeyeceğim, daha teknik bir konu olduğu aşikar.

gtavcmcd Çevrimdışı

gtavcmcd

Mining Er
Üye
Kesinlikle katılıyorum modellerden kaynaklı olabilir ayrıca şunları eklemek isterim

Eğer fan ayarları otomatikse veya siz sürekli değiştiriyorsanız enerji tüketimi ve mh değeri de değişir
Kullandığınız Miner programından da kaynaklanıyor olabilir büyük ihtimalle lol miner kullanmıyorsunuz bazı miner programları çok dengesiz elektirik tüketmekte benim evin lambaları yanıp sönecek kadar dengesizdiler
kullandığınız slotların enerji taşıma değeri farklı olabilir kartların yerini değiştirin eğer aynı slottaki aynı mh değeri veriyorsa slotla ilgili bir problemdir.
Power supplyiniz yetersiz olabilir fakat bundan olacağını zannetmiyorum.
Ayrıca okuduğum bir makalede ekran kartlarının net bir mh değeri olmadığını her üretilen kartın eşsiz olduğunu dolayısıyla şansınıza göre mh yüksek veya alçak gelebileceğini okumuştum. fakat siz ısılarının aynı olmadığını söylediniz buda elbette mh değerini kesinlikle etkiler.

Çözüm
D Çevrimdışı

Dailly

Mining Er
Üye
Cevaplarınız için teşekkürler. Kartlarım aynı marka ve sürüm msi. Fanlarımda otomatikte değil ben elle ayarlıyorum yani fanlar sabit. Miner programım lolminer. Power olarak da yetersiz kalacağını düşünmüyorum çünki iki tane 3080'i ayrı powera bağladım 750 lik. bir dengesizlik var ama çözemedim.
Hatta dün ilk defa 64mh veren bir anda 68 mh'ı diğeri de 70 mh'ı gördü. Tabi kısa bir süreliğine :) yani demek ki bu kartlar bu mh ları verebiliyorsa nerede hata var acaba ?
Bu arada mem/2000 core/200 PL/0 olarak ayarlılar.

gtavcmcd Çevrimdışı

gtavcmcd

Mining Er
Üye
bende sorunu merak ettim doğrusu fakat dediğim gibi her kart eşsiz üretilmiştir oyun oynarken aynı marka ve aynı model olmalarına rağmen fps değerlerinin değişiklik göstermesi bundan kaynaklanır.

D Çevrimdışı

Dailly

Mining Er
Üye
Evet belki de dediğiniz gibidir. Fazla takılmayacağım bu konuya. 1,5-2 mh ve 3-4 derecelik ısı farkını normal karşılayacağım. Peki msi 3070ti imdaki elektrik kullanım dengesizliğine yorumunuz ne olur acaba ? Normalmidir ? Resim de ekliyorum. 169-189w arasında sürekli değişiyor. Mh olarak tutarlı bir kart ama enerji tüketimi çok değişken

Ekli dosyalar

• 78FAE6D3-1A62-4EF2-A8A5-EB6BCFC6C57C.jpeg
    78FAE6D3-1A62-4EF2-A8A5-EB6BCFC6C57C.jpeg
    106.1 KB · Görüntüleme: 5
gtavcmcd Çevrimdışı

gtavcmcd

Mining Er
Üye
Evet belki de dediğiniz gibidir. Fazla takılmayacağım bu konuya. 1,5-2 mh ve 3-4 derecelik ısı farkını normal karşılayacağım. Peki msi 3070ti imdaki elektrik kullanım dengesizliğine yorumunuz ne olur acaba ? Normalmidir ? Resim de ekliyorum. 169-189w arasında sürekli değişiyor. Mh olarak tutarlı bir kart ama enerji tüketimi çok değişken
Malesef ona dair pek bilgim yok benim kartlarda da sürekli enerji oynuyor fakat bu kadar sıklıkla oynamıyor genelde pervane hızını değiştirince ciddi değişimler oluyor veya siz pl veya overclock ayarını maximize etmişsinizdir kartı maximum enerjinin üstünde bir değer girerseniz çok dengesiz enerji çeker sürekli değişir pl ayarlaryla memory gibi ayarların dengeli olmasına özen gösteriniz

erhanK Çevrimdışı

erhanK

Mining Er
Üye
Rtx 3070 ti lhr karttır ve watt degeri örnegin 169 ile 185 arasında sürekli degişir degişimin sebebi de kartın lhr sini sürekli olarak arka planda çalışan madenci örneğin nb miner sürekli kırar buda woltaj dalgalanması oluşturur. Size tavsiyem madenciyi trex ile degiştirmeniz elinizdeki kartlar lhr li trex ile istediginiz mhs lara ulaşırsınız.

D Çevrimdışı

Dailly

Mining Er
Üye
Rtx 3070 ti lhr karttır ve watt degeri örnegin 169 ile 185 arasında sürekli degişir degişimin sebebi de kartın lhr sini sürekli olarak arka planda çalışan madenci örneğin nb miner sürekli kırar buda woltaj dalgalanması oluşturur. Size tavsiyem madenciyi trex ile degiştirmeniz elinizdeki kartlar lhr li trex ile istediginiz mhs lara ulaşırsınız.
Çok teşekkür ederim

D Çevrimdışı

Dailly

Mining Er
Üye
Hocam dediğini yapıp trexe gectim. Şimdi durum şu; 56 veren 3070ti 60-61 mha cikti.
65ten aşağı vermeyen 3080 66mha cikti.
64mhi gecmeyen 3080 de 65mha cikti.
Genel olarak aldığım mh da 217 den 22-223 mhlara cikti.
Ancakkk.. 3070ti anlık 37ye düşüyor geri geliyor, 3080 ler 47mhlara dusuyor geri geliyor.
Yani senin anlayacağın mh lar yükseldi ancak dengesizlik daha da arttı

erhanK Çevrimdışı

erhanK

Mining Er
Üye
Hocam rig kart ayarlarını paylaşırmısın ? Sana pm attım özel mesaj

Cool2hate Çevrimdışı

Cool2hate

Mining Onbaşı
Üye
Hocam dediğini yapıp trexe gectim. Şimdi durum şu; 56 veren 3070ti 60-61 mha cikti.
65ten aşağı vermeyen 3080 66mha cikti.
64mhi gecmeyen 3080 de 65mha cikti.
Genel olarak aldığım mh da 217 den 22-223 mhlara cikti.
Ancakkk.. 3070ti anlık 37ye düşüyor geri geliyor, 3080 ler 47mhlara dusuyor geri geliyor.
Yani senin anlayacağın mh lar yükseldi ancak dengesizlik daha da arttı
Sürücü de 472.12 olursa daha da artar. HiveOS ise 470 olmalı sürücü.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap