Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

4X 3080 E Corsair Hx1200 Platinum Psu ?

C Çevrimdışı

Cryptolga

Mining Er
Üye
Arkadaşlar merhablar, 4 adet RTX 3080 10 GB LHR alıp mininge başlayacağım. LHR kilidir kırıldığına göre ortalama 100 mhs alıp ortalama 230 watta çalışıcağını ön görüyorum. Anakart işlemci vs ve 4 3080 kartıma belirttiğim marka model watt yeterli olurmu? Şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

R Çevrimdışı

rodop

Mining Er
Üye
Arkadaşım sorulara ve yorumlara bakıyorum genelde bir yanlış yapılıyor. PSU ların wat değeri bir PC yi besleyen voltajların toplam wat değere eşittir.
PC beslemede 12v,5v.3.3v,-12v ve -5 v değerlerin toğplam güçünü temsil eder WAT değer.
Mining de bu beslemden sadece 12vol olan kısımdan beslendiği için bu 12voltun aper değerine bakılarak alınması lazım PSU
Yani alım yaparken bu hesabı yapmalısınız. W = VxA.
PSU etiketine bakın orada 12v yazanın karşısında Amper değeride yazar kimisimde W değeri de yazıyor W değeri yazmıyorsa
örneğin etikette 12v 71 amper yazyor bu da demek ki mining içi,n bu PSU dan mining için en fazla 852W alırsınız
Bu yazdıklarım RISER için atriyeten anakart ve disk içinde 100w gibi değeride gözden kaçırmayın.

R Çevrimdışı

rodop

Mining Er
Üye
Benim her zaman tavsiyen bir yüksek güçte PSU yerine 2 adet paralel PSU bağlamak.Yüksek güçler daha ağır şartlarda çalıştıkları için bunları üretmek çok pahalı olurlar ve arıza ve güvenlik bakımından dezavantaj oluştururlar.
Bir de yapılan yanlış bir psu da 4 adet 3080 bağlayacal psı_e kablosu yetmiyeceği için kablo çoklayıcı alınıyor bunlarda son zaman çok ince kablolardan yapılmakta ve yanma ve istikrarsıslık gibi sorunlar oluşturmakta oluşturmakta.
2 PSU olunca bu çoklayıcılarada gerek duyulmayacak.
Bu yazdıklarım 3080 söz konusu olunca daha da fazla önem arz etmekte
İnşallar yazdıklarım aydınlatıcı olur

M Çevrimdışı

memoli171

Mining Er
Üye
Arkadaşlar merhablar, 4 adet RTX 3080 10 GB LHR alıp mininge başlayacağım. LHR kilidir kırıldığına göre ortalama 100 mhs alıp ortalama 230 watta çalışıcağını ön görüyorum. Anakart işlemci vs ve 4 3080 kartıma belirttiğim marka model watt yeterli olurmu? Şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.
hx1200 satıyorum ilgilenirsen özelden yaz

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap