Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Anakartın Üzerinde Pci-E X16 Slotlarını Nasıl Uzatabilrim ?

berkan07gs Çevrimdışı

berkan07gs

Mining Er
Üye
b_msi-z170a-gaming-m5-1.pngaa.PNG
Bu anakarta sahibim toplam 7 adet ekran kartı takabiliyorum.4 adet x1 slotuna riser takarak kullanıyorum fakat 3 adet daha ekran kartı takmak istiyorum ama anakartın üzerine değil rige takıcam x16 slotuna sağdaki görseldeki x1 girişiyle alıp götürebilirmiyim farklı bi aparatmı kullanmam gerekiyor hiç bir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Bu işlem için Riser kullanmanız gerekiyor. Aşağıda görselini paylaştım. Görselin kendisi konuşuyor zaten. Anlamadığınız bir durum olursa buradan yazın cevaplayalım.Selamlar.

riser.jpg
Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Bu işlem için Riser kullanmanız gerekiyor. Aşağıda görselini paylaştım. Görselin kendisi konuşuyor zaten. Anlamadığınız bir durum olursa buradan yazın cevaplayalım.Selamlar.

riser.jpg

Çözüm
berkan07gs Çevrimdışı

berkan07gs

Mining Er
Üye
anladım hocam x1 slotları için dediğiniz gibi riser ile alıp götürüyorum fakat x16 slotlarınada bu riserı takıp kullanabilirmiyim ?

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
x16 için farklı tip riser var. Neden onları kullanmak istiyorsunuz ?

berkan07gs Çevrimdışı

berkan07gs

Mining Er
Üye
hocam şöyle aslında ben şunu merak ediyorum ben şimdi normal x1 slotlarının hepsini kullandım 3 tane x16 kullanabileceğim slot kaldı fakat anakartın üzerine takmak istemiyorum kartları rige takmak istiyorum.bu normalde x1 slotlarına taktığımız riserı x16 slotlarında da kullanabiliyormuyum yuvası geniş ya o yüzden farklı bi riser mı alınması gerekiyor yoksa normal bildiğimiz standart riserı x16 slotlarında da kullanabilirmiyim

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
hocam şöyle aslında ben şunu merak ediyorum ben şimdi normal x1 slotlarının hepsini kullandım 3 tane x16 kullanabileceğim slot kaldı fakat anakartın üzerine takmak istemiyorum kartları rige takmak istiyorum.bu normalde x1 slotlarına taktığımız riserı x16 slotlarında da kullanabiliyormuyum yuvası geniş ya o yüzden farklı bi riser mı alınması gerekiyor yoksa normal bildiğimiz standart riserı x16 slotlarında da kullanabilirmiyim
x16 riser.jpg
Standart riser'lar çalışmaz x16 slotlarda. Fotodaki riser x16 için kullanılır.

Z Çevrimdışı

zulu1905

Mining Er
Üye
x1 e nasıl takıyorsan aynı şekilde x 16 slotunada takabilirsin riseri, altta resimde gözüktüğü gibi

riserphoto1.jpg

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap