Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Ekran Kartları Bir Müdet Sonra Kapanıyor

Dragon57 Çevrimdışı

Dragon57

Mining Er
Üye
Merhabalar benim rig sistemimde bir müdet sonra ekran kartlarının kazımı duruyor bunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim şuanda son sürüme güncelemeyi deniyorum tavsiyeleinizi bekliyorum
Screenshot_20220901-223847_Hive OS.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220901-223855_Hive OS.jpg
    Screenshot_20220901-223855_Hive OS.jpg
    217.3 KB · Görüntüleme: 3
E Çevrimdışı

energy

Mining Onbaşı
Üye
rx 580 i çıkarıp denesene bir iki tane gpu 0 ????

Çözüm
Dragon57 Çevrimdışı

Dragon57

Mining Er
Üye
rx 580 i çıkarıp denesene bir iki tane gpu 0 ????
Zaten rx 580 baya geçersiz işlem oluyor ama ben rx 580 de dahil çalıştırmak istiyorum çünkü bundan öncelerinde stabil çok rahat çalışıyordu usbyi yenilemek zorunda kaldım birde nbminera geçtim böyle oldu

E Çevrimdışı

energy

Mining Onbaşı
Üye
devices olayinda bir sıkıntın var bu bir.

devices olayıyla aynı rigte nvidialarda nbminera devam et. ama rx580 ile teamred yada srb miner dene bir. büyük ihtimal srbminer da rejected ler devam ederse kartta bir sıkıntı olduğunu gösterir. o zaman o kartı o rigten sökmezsen diğerlerinide etkiler. devices olayıyla ayırırsan sıkıntı ortadan kalkarsa nvidialarda nbmineri rx580 de ise teamredminer yada srb mineri kullanmaya devam edersin.

nbminer devices komutu -d 0,1 bu şekilde. sadece nvidia kartları nbminerda bu şekilde çalıştırabilirsin.

srb minerda --gpu-id 0, (burdaki rakamlar hangi kart sistemde hangi gpu olarak gözüküyorsa değişir gpu 5 olarak gözüküyorsa 0 yerine 5 yazman gerekir. )

gibi.

öncelikle aynı rigteyse 3 kart içinde iki tane gpu 0 olmaz bunu bir halletmen gerek.

Dragon57 Çevrimdışı

Dragon57

Mining Er
Üye
devices olayinda bir sıkıntın var bu bir.

devices olayıyla aynı rigte nvidialarda nbminera devam et. ama rx580 ile teamred yada srb miner dene bir. büyük ihtimal srbminer da rejected ler devam ederse kartta bir sıkıntı olduğunu gösterir. o zaman o kartı o rigten sökmezsen diğerlerinide etkiler. devices olayıyla ayırırsan sıkıntı ortadan kalkarsa nvidialarda nbmineri rx580 de ise teamredminer yada srb mineri kullanmaya devam edersin.

nbminer devices komutu -d 0,1 bu şekilde. sadece nvidia kartları nbminerda bu şekilde çalıştırabilirsin.

srb minerda --gpu-id 0, (burdaki rakamlar hangi kart sistemde hangi gpu olarak gözüküyorsa değişir gpu 5 olarak gözüküyorsa 0 yerine 5 yazman gerekir. )

gibi.

öncelikle aynı rigteyse 3 kart içinde iki tane gpu 0 olmaz bunu bir halletmen gerek.
Biraz üzerinden zaman geçti buraya bakmayo unutum kusura bakma hasrate izleyici diye bir olay var hiveosda eminim biliyorsundur ilk önce gpulae kapandığında otomatikmen kendi kendine rebot atma olayını açtım lakin 3 gpu da çalışmaz hale geldiğinde yinede rebot atmıyordu bende 0 mhs olursa kendini tekrar başlat dedim ve 1 2 defa kendiliğinden rebotladı ve sanırım 2 gün oldu hiç bir şekilde ekran kartları kapanmıyor kendini yeniden başlatmıyor lakin şimdide şöyle bir problem var geçersiz işlem rx 580 benim gördüğüm max 60 geçersiz işleme kadar geliyor bunun için ne yapmalıyım

E Çevrimdışı

energy

Mining Onbaşı
Üye
reboot reboot resharelerinde düşme olur bunun sonucundada kazanımında düşme olur. reboottan sonra kartların mh i yerine oturana kadar her rebootta 5-10 dakika arasında kaybın olur. birincisi bir sitemde iki tane gpu0 olmaz bu baştan bir sıkıntı kartlar genelde gpu0,gpu1,gpu2,gpu3 yada devices0,devices1,devices2, ..... diye gider öncelikle bu sorunu halletmen gerekir.

sonrası aynı havuzda nvidia kartlarda nbmineri kullanarak iki kart sistemde hangi gpu olarak gözüküyorsa o komutu vererek iki nvidia kartla nbminerla kazım yapabilirsin.

misal --gpu-id 1 yada --devices 1 gibi.

rx580 de ise aynı rigte dahi olsa ilk iki kart ayırdığın için bu kartlada teamred miner yada srb mineri kullanarak aynı havuzda kazım yapabilirsin. yine sistemde rx580 hangi gpu olarak gözüküyorsa o komutu ekleyerek yani bu miner sadece rx 580 de çalıssın diyeceksin Türkçesi

aklıma şuda geliyor. nb miner hangi sürüm kullanıyorsun. nbminer son sürümleri lhr kilidi açmak için nvidia kartlarda
yada diğer lhr acmaya çalışan minerlarin son sürümleride o sebeple lhr olmayan kartlarda bu minerları kullanmak sıkıntı yaratıyor kartlarada zarar veriyor.

sistemden hiveostan öncelikle eski sürüm lhr sürüm olmayan bir minerla denemende fayda var.

bunları yaptın hala sorunların devam ediyorsa ya rx580 kartında bir proplem var yada baglantılarında yada bağlantı ve güc sağlayan kablo yada donanımlarında.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap