Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Gigabyte 3080 Ti Overclock Ayarları

gtavcmcd Çevrimdışı

gtavcmcd

Mining Er
Üye
A7F86D92-2658-462F-9A1C-0364D2F58574.pngMerhaba arkadaşlar gigabyte 3080 ti aldım hive os tan varsayılan ayarlardan seçtim fakat cihaz çok ısınıyor ideal ayar nedir? Ve kart İçin ideal ısı ne olmalıdır?
Ayarlar yukarıdaki gibidir 81.47 mh vermekte ve 43 dereceye kadar ısınıyor hatta aratabiliyor benim için mh önemli değil kartın sağlıklı çalışması daha önemli

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Ethereum (ETH) Overclock

Overclock: Medium (Will work on many cards)

Core MHz
Absolute/Lock core
Memory MHz
Memory clock offset
Powerlimit
Watt
12002000285
HashratePowerEfficiencyEarningsROI
79.49262 w0.303 Mh/w$6.11196 days

Overclock: High (Will work on some cards)
Core MHz
Absolute/Lock core
Memory MHz
Memory clock offset
Powerlimit
Watt
12002600285
HashratePowerEfficiencyEarningsROI
81.21269 w0.302 Mh/w$6.24192 days

gtavcmcd Çevrimdışı

gtavcmcd

Mining Er
Üye
Peki ideal gpu ısısı kaç derece olmalı ?
Fanı %80 in üzerinde kullanmanın fana zararları var mıdır?

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Peki ideal gpu ısısı kaç derece olmalı ?
Fanı %80 in üzerinde kullanmanın fana zararları var mıdır?
kartına göre değişir vram'e bakmak lazım hiveos'ta 3080 ti 'için 55'lerde tutmaya çalışın ti serisi gereksiz sıcak çalışıyor maalesef. fanlar ise ısıya göre ayarlayın %85 te calıstırmak 55 dereceyı gecırmıyorsa yada daha altında tutuyorsa önerilir.

gtavcmcd Çevrimdışı

gtavcmcd

Mining Er
Üye
%90 da çalıştırıyorum 41 derecede kalıyor %85 te çalıştırıyorum 43 derecede kalıyor fakat gigabayt kartların ön tarafı Asus kartlar gibi Demir’den yapıl almış plastikten yapılmış arka tarafı da 50 dereceden fazla ısınıyor gibi yumurta koysam üstüne pişer. İçerisindeki termal yapıştırıcıların zarar görmesinden korkuyorum. Malum sizinle kartı çalıştırmak İçin çok uğraştık fakat kartın kendisi bozukmuş bana yenisini verdiler tekrar bozup götürmek istemiyorum :)

P Çevrimdışı

pcdestek

Mining Er
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 223Merhaba arkadaşlar gigabyte 3080 ti aldım hive os tan varsayılan ayarlardan seçtim fakat cihaz çok ısınıyor ideal ayar nedir? Ve kart İçin ideal ısı ne olmalıdır?
Ayarlar yukarıdaki gibidir 81.47 mh vermekte ve 43 dereceye kadar ısınıyor hatta aratabiliyor benim için mh önemli değil kartın sağlıklı çalışması daha önemli
dostum bende de aynı kart var 90 mh almaya calıstıgımda kart 60 dereceye cıkıyor şuan 82 mh alıyorum derecesi 65 bu tip 3080ti lerde asus tuf 3080 ti ler ısınmıyor bende var 91 mh alıyorum 45 derecede calısıyor.

gtavcmcd Çevrimdışı

gtavcmcd

Mining Er
Üye
dostum bende de aynı kart var 90 mh almaya calıstıgımda kart 60 dereceye cıkıyor şuan 82 mh alıyorum derecesi 65 bu tip 3080ti lerde asus tuf 3080 ti ler ısınmıyor bende var 91 mh alıyorum 45 derecede calısıyor.
Asus bulmak zor fakat MSI ve Evga 3080 ti bulmak mümkün sizce hangi kartı almalıyım? Kanada soğuk olduğu İçin yalnızca pencereyi açtım 39 derecede 82.7 mh alıyorum %90 fan açık

P Çevrimdışı

pcdestek

Mining Er
Üye
Asus bulmak zor fakat MSI ve Evga 3080 ti bulmak mümkün sizce hangi kartı almalıyım? Kanada soğuk olduğu İçin yalnızca pencereyi açtım 39 derecede 82.7 mh alıyorum %90 fan açık
senin ısılar iyi benim ki 86 mh veriyor suan ısı 59 gigabyte auorus 3080ti lhr kart pad değiştiniz mi siz ?

gtavcmcd Çevrimdışı

gtavcmcd

Mining Er
Üye
Lhr değil benimki düz 3080ti olduğu gibi taktım biraz overclock ayarları yaptım başlarda yavaş çalıştırdık sonradan yavaş yavaş arttırdım ısısı hep belli ölçeklerde kalana kadar overclock ayarladım kış olduğu İçin oda güzel soğuyor dolayısıyla bende ayarları zorladım havalar sıcak olunca da ayarları azaltıyorum böylece kart sağlıklı çalışıyor ayrıca aldığınız her kartın warranty denilen garanti si var aldığınız ilk ay resmî sitesinden kaydedin bozulursa ücretsiz tamir etmek zorundalar
senin ısılar iyi benim ki 86 mh veriyor suan ısı 59 gigabyte auorus 3080ti lhr kart pad değiştiniz mi siz ?

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap