Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Hangi Riser'ı Kullanmalıyım? Riser Versiyon V9 - V10 - V11

Beekeeper Çevrimdışı

Beekeeper

Mining Er
Üye
Merhaba arkadaşlar.

Hangi ekran kartı iççin hangi riser kullanılmalı.
Ekran kartı fark eder mi yoksa her ihtimalde aynı riser işimizi görür mü
En sorunsuz çalışan riser modeli hangisi?
V09 - v010 - v011 6 kapasitörlü 8 kapasitörlü 10 kapasitörlü neyi değiştirir.

Ekran kartım 3080 Tİ özellikle gündüzleri günde 2-3 kere rigden düşüyor. Acaba riserdan mı diyorum. BU bahane ile riserlar hakkında bilgi de edinirim. Forumda da kalıcı olur :)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Merhaba arkadaşlar.

Hangi ekran kartı iççin hangi riser kullanılmalı.
Ekran kartı fark eder mi yoksa her ihtimalde aynı riser işimizi görür mü
En sorunsuz çalışan riser modeli hangisi?
V09 - v010 - v011 6 kapasitörlü 8 kapasitörlü 10 kapasitörlü neyi değiştirir.

Ekran kartım 3080 Tİ özellikle gündüzleri günde 2-3 kere rigden düşüyor. Acaba riserdan mı diyorum. BU bahane ile riserlar hakkında bilgi de edinirim. Forumda da kalıcı olur :)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,

Kapasitörler elektrik yükünü depolar ve gerekli durumlarda elektiriğin hızlı aktarılmasını sağlar. Bu noktada riser üstünde ne kadar fazla kapasitör olursa o kadar iyi enerjiyi depolar ve hızlı olarak iletir aynı zamanda güç akışını korur.

Su anda bizler güncel olan riser'ları kullanıyoruz.
v09s- yada v10s satın alabilirsiniz.

Riser'i güç beslemesi yaparken kullanacağınız psu çıkış kablosunun 6 pinli olmasına özen gösteriniz
sata dönüştürücü kablolar riser'a 75w'a kadar güç verebilir.Bu oran 6 pin psu kablolarında 150w'a kadar çıkabilir ve bu kabloyu riser'a bağlayıp kullanmak daha risksiz bir yöntemdir.

Daha açıklayıcı olması açısından çarpı ile işaretli bölümü kullanmıyoruz diğer iki 6 pin girişler güç beslemesi olarak kullanılabilir.

Ayrıca riser'ı beslerken mümkün olduğunca kabolarımıza ek yapmaktan kaçınıyoruz.

Çin malı psu power kablolarından mümkün olduğunca uzak duruyoruz keza bir çoğunun kablo içleri demir kullanılarak yapılıyor bu da bakıra oranla iletkenliğin zayıf olması ve sonuç olarak riser'in yanması yada zarar görmesi anlamına geliyor.

Bir güç besleme kablosunun demir mi? bakır mı? olduğunu öğrenmenin en basit yolu ona bir mıknatıs tutmaktır. Demir mıknatısa yapışır fakat bakır mıknatısa yapışmaz.

1642070315251.png

Keyifi forumlar.

Beekeeper Çevrimdışı

Beekeeper

Mining Er
Üye
Çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için

berkan07gs Çevrimdışı

berkan07gs

Mining Er
Üye
Merhaba,

Kapasitörler elektrik yükünü depolar ve gerekli durumlarda elektiriğin hızlı aktarılmasını sağlar. Bu noktada riser üstünde ne kadar fazla kapasitör olursa o kadar iyi enerjiyi depolar ve hızlı olarak iletir aynı zamanda güç akışını korur.

Su anda bizler güncel olan riser'ları kullanıyoruz.
v09s- yada v10s satın alabilirsiniz.

Riser'i güç beslemesi yaparken kullanacağınız psu çıkış kablosunun 6 pinli olmasına özen gösteriniz
sata dönüştürücü kablolar riser'a 75w'a kadar güç verebilir.Bu oran 6 pin psu kablolarında 150w'a kadar çıkabilir ve bu kabloyu riser'a bağlayıp kullanmak daha risksiz bir yöntemdir.

Daha açıklayıcı olması açısından çarpı ile işaretli bölümü kullanmıyoruz diğer iki 6 pin girişler güç beslemesi olarak kullanılabilir.

Ayrıca riser'ı beslerken mümkün olduğunca kabolarımıza ek yapmaktan kaçınıyoruz.

Çin malı psu power kablolarından mümkün olduğunca uzak duruyoruz keza bir çoğunun kablo içleri demir kullanılarak yapılıyor bu da bakıra oranla iletkenliğin zayıf olması ve sonuç olarak riser'in yanması yada zarar görmesi anlamına geliyor.

Bir güç besleme kablosunun demir mi? bakır mı? olduğunu öğrenmenin en basit yolu ona bir mıknatıs tutmaktır. Demir mıknatısa yapışır fakat bakır mıknatısa yapışmaz.

Ekli dosyayı görüntüle 611

Keyifi forumlar.
Çok yararlı paylaşım teşekkürler 👍

Blndtrpr Çevrimdışı

Blndtrpr

Mining Er
Üye
Merhaba, herkese keyifli forumlar,
Benim de @Beekeeper gibi riserlara yönelik bir sorum olacak. Tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Benim elimde Amd 6600XT ile kurulmuş, 12 GPU’lu 2 rig mevcut. Şuan sorunsuz bir şekilde Eth kazımı yapıyor. Ancak ben bugünün kazançları dahilinde toncoin’e geçiş yapmayı planlıyorum. Ancak toncoin kazımında elektrik tüketimi mevcut Eth sistemine göre artıyor. Riglerde kullanılan 4 kapasitörlü V009S riserlar toncoin e geçiş yaparken sizce yeterli olur mu yoksa daha yeni 8 kapasitörlü V010X yada 10 kapasitörlü V012 Max riser gibi alternatiflere mi yönelmeliyim? Başka bir madenci arkadaşım 4 kapasitörlü V009S riserla bağlı Amd 5700 kartlarını Eth den toncoin e geçil için denediğinde riserları yaktı. Aynı tehdit benim için de geçerli olur mu?
Teşekkürler

mehmet177 Çevrimdışı

mehmet177

Mining Er
Üye
Benim de @Beekeeper gibi riserlara yönelik bir sorum olacak. Tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Benim elimde Amd 6600XT ile kurulmuş, 12 GPU’lu 2 rig mevcut. Şuan sorunsuz bir şekilde Eth kazımı yapıyor. Ancak ben bugünün kazançları dahilinde toncoin’e geçiş yapmayı planlıyorum. Ancak toncoin kazımında elektrik tüketimi mevcut Eth sistemine göre artıyor. Riglerde kullanılan 4 kapasitörlü V009S riserlar toncoin e geçiş yaparken sizce yeterli olur mu yoksa daha yeni 8 kapasitörlü V010X yada 10 kapasitörlü V012 Max riser gibi alternatiflere mi yönelmeliyim? Başka bir madenci arkadaşım 4 kapasitörlü V009S riserla bağlı Amd 5700 kartlarını Eth den toncoin e geçil için denediğinde riserları yaktı. Aynı tehdit benim için de geçerli olur mu?
Teşekkürler
bilgisi olan varmı güzel bir konuya değinmiş arkadaş. bende riser alacağım fakat hangi versiyonu alacağımı bulamadım. 1660super ve 3060 için hangi riser önerirsiniz? v09s ler 4 kapasitörlüymüş ilerde sorun yaşatır mı?

Beekeeper Çevrimdışı

Beekeeper

Mining Er
Üye
Tek başına tonda sorun olmuyor. EN azından bende olmadı. Ama ton + ethereum düşünüyorsanız bilemem. Velhasıl elektrik parasını da katınca çok düşük bir kar farkı oluyor alephiyum + ether daha mantıklı sanki hem az yakıyor hem kartları zorlamıyor. bende günde 50 cent fark ediyordu 50 cent için de kartları zorladığıma deymez diye düşündüm. Tabii sizin kartlarınızın verimliliği vs gibi bir çok etmen durumu değiştirebilir. Gene de önce bir (eğer yapmadıysanız) iyi bir hesap yapın girdiğiniz riske değecek mi....

M Çevrimdışı

mininglife38

Mining Er
Üye
Teşekkürler
biraz şans biraz da ne yaptığını bilmeyle ilgili. bende çin malı mavi 4 kapasitör dandik riserlar var 3070 TI kartlarla ravencoin,flux,conflux falan kazıyorum arada. 260-270w toplam güç tüketimi oluyor ama birşey olmuyor. kartın riserdan ne kadar güç çektiğine dikkat etmek lazım. sata kablosunun max verebileceği güç 55w falan ama pci-e 16x 75w kadar çekebiliyor. sata kablosu takılıysa ve yüksek güç tüketimli olduğu halde tek 8pin güç girişli olan gpuları tam kapasite çalıştırırsanız sata kablosu erir. 3060 mesela tam güç çalışınca sata üzerinden 55-60w görüyor bu çok tehlikeli. ya direkt olarak psudan 6pin bağlamak kafa rahat takılmak ya da benim gibi sataya mecbursanız hwinfo ile kartların pcie slotundan kaç watt çektiğini kontrol edip 45-50w üzerine bu değeri çıkartmamak lazım.

E Çevrimdışı

energy

Mining Onbaşı
Üye
yenisi herzaman iyidir yeni alacaksanız v10x alın. eth+ton kazımda az biraz eth mh den feragat ederek aynı watta hem eth hemde ton kazımı yapabilirsiniz. dual pek getirisi yok dediğiniz gibi ama eth ağ zorluğu çok yükselince dualde ton 1. gh başına 0.10-0,13 arası günlük devam ediyor.

birde gpu ları besleyeceğiniz kabloları mıknatısla kontrol edin tamamen bakırmı tamamen bakır olanlar tercihtir. çakma kablolar daha çok ısınır ve içinde demir karışımı olduğu için bakıra göre iletkenliği düşüktür. kart beslemelerini gpu beslemeden alın. ama rıser beslemede poweriniz kaliteliyse öncelikle 6 lı gpu aparatı yada kaliteli bir molex kablo bakır kablo olması şartıyla kullanabilirsiniz.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap