Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Hive Os: Gpu Driver Error Hatası. ?

aslan2102 Çevrimdışı

aslan2102

Mining Er
Üye
Web sitesi
herkese merhaba arkadaşlar hive de bu hatayı alıyorum riser değiştirim power değiştim miner t rex yaptım nb miner yaptım her şekilde bu hatayı alıyorum bu hatayı önceden alıp çözen varmı ayrıca başka arkadaşımda bu hatayı alıyor tüm malzemeleri sıfır olan arkadaşım.. ekran atiyorum yardımcı olabiliecek varsa seviniriz

xxxxxx.png

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Yaşadığınız sorun overclock kaynaklı bir hata gibi görünüyor. overclock ayarlarınızı düşürmeyi deneyin. mümkünse absolut core clock ayarları kullanın.

aslan2102 Çevrimdışı

aslan2102

Mining Er
Üye
Web sitesi
Yaşadığınız sorun overclock kaynaklı bir hata gibi görünüyor. overclock ayarlarınızı düşürmeyi deneyin. mümkünse absolut core clock ayarları kullanınstanyardamı kullanın diyorsunuz hocam overclock ayarı hasrate no daki gibi yaptım yine olmadı hep bu hatayı aliyoruz

Standart ayardamı kullanın diyorsunuz hocam overclock ayarı hasrate no daki gibi yaptım yine olmadı hep bu hatayı aliyoruz
Post automatically merged:

Hazır ayarlarmı absolut

Efsane Çevrimdışı

Efsane

Mining Er
Üye
aynı sorunu ben yaşadım riser degiştirdim güç kaynagı degiştirdim olmadı sonuç olarak kartı bugun başka bi anakarta aldım ve 2. biosunu aktif ettim şuanlık sorun yok gibi görünüyor ancak uzun vadede ne olur bilmiyorum duruma göre yazıcam tabiki son güncellemeler sonrası bu sorunu yaşayan epey çok kişi var gene de son kart 08 numaralı olan sorunun kaynagı onda görünüyor riser degiştirme imkanınız varsa birde öyle deneyin

aslan2102 Çevrimdışı

aslan2102

Mining Er
Üye
Web sitesi
riser de değiştirdim yine aynı hacım ya

Efsane Çevrimdışı

Efsane

Mining Er
Üye
Bu hata genelde fazla overclocktan kaynaklanıyor ancak ben kendi sistemimden çıkartıp harici anakartta teste aldım Windows ile 2.biosunu da denedim ancak gene hata alıyorum testleri(overclock yapmadan) sonuç olarak kartın ilk versiyon biosunu atıp deneyeceğim olmassa ne yapacagımı bilmiyorum büyük ihtimalle chipset arızası

Efsane Çevrimdışı

Efsane

Mining Er
Üye
Evet kendi başımdan geçeni ve çözüm yöntemini paylaşayım kartın modeli Palit 3080 lhrsiz versiyon Hive os da oc ayarlarını girsekte watt otomatik çok düşürüyordu (160 Watt) windowsta oc fazla açmadan 95 mh s a kadar düşürdüm watt kısmadım yaklaşık 265 watt gibi birşey harcayarak bu hatadan kurtuldum yaklaşık 12 saattir sorunsuz çalışıyor

Lapatos Çevrimdışı

Lapatos

Mining Er
Üye
Bu ''err'' hatası lhr kırıldığından beri acayip artmaya başladı. Nereye baksam gpu error aldığını söyleyen insanlar var şu anda. Ben bunun şu anda yaşanan lhr unlock kargaşasında artan bir sorun olduğunu, ve yakın zamanda gelecek yeni güncellemeler ile çözüleceğini düşünüyorum. Bir anda bu kadar çok artması, herkesin başına gelmeye başlaması normal değil.

aslan2102 Çevrimdışı

aslan2102

Mining Er
Üye
Web sitesi
Bu ''err'' hatası lhr kırıldığından beri acayip artmaya başladı. Nereye baksam gpu error aldığını söyleyen insanlar var şu anda. Ben bunun şu anda yaşanan lhr unlock kargaşasında artan bir sorun olduğunu, ve yakın zamanda gelecek yeni güncellemeler ile çözüleceğini düşünüyorum. Bir anda bu kadar çok artması, herkesin başına gelmeye başlaması normal değil.
kesinlikle

aslan2102 Çevrimdışı

aslan2102

Mining Er
Üye
Web sitesi
Evet kendi başımdan geçeni ve çözüm yöntemini paylaşayım kartın modeli Palit 3080 lhrsiz versiyon Hive os da oc ayarlarını girsekte watt otomatik çok düşürüyordu (160 Watt) windowsta oc fazla açmadan 95 mh s a kadar düşürdüm watt kısmadım yaklaşık 265 watt gibi birşey harcayarak bu hatadan kurtuldum yaklaşık 12 saattir sorunsuz çalışıyor
ayrıca hata varmı hocam işletim sistemi hive mi ?

Efsane Çevrimdışı

Efsane

Mining Er
Üye
ayrıca hata varmı hocam işletim sistemi hive mi ?
Ekran Alıntısı.JPG
sorunu resimde gördügünüz 2. kartta yaşadım 3 kartımda palit 3080 birebir aynılar ve lhr degiller uzun süredir fan hatası alarak çalıştırıyordum ancak bu lhr nin kırılması ve mem dereceleri göstergesi eklendiginden beri gpu driver hatasına dönüş yaptı 1-2 aydır çözemiyordum bu kartı harici bi sisteme baglayıp testler yapmaya başladım sonuç olarak resimde görüldügü gibi overclock ayarlarını degiştirerek (watt ı yükselterek overclocku da bi miktar kısarak çözebildim) sistem olarak hive os kullanıyorum ancak bu sorun sonrası rave os - windows da denedim hata isimleri farklı olmakla beraber aynı hatayı aldım (hata açıklamasında watt yetersizligi) ile karşılaştıgım için bunu overclock ayarlarını degiştirerek çözebildim core clocku + şeklinde girdigim zaman 160-200 watt aralıgının üzerine çıkmıyor kesinlikle buda watt yetersizligine sebep oluyor umarım size yararı olur

aslan2102 Çevrimdışı

aslan2102

Mining Er
Üye
Web sitesi
bende kısmen ayarladım güncellemeler yapıp paylaşacağım umarım çözeriz

J Çevrimdışı

jackbaba05

Mining Onbaşı
Üye
Ben bu hatayı sürekli farklı farklı kartlarımla alıyordum ne yaptıysam çözüm bulamamıştım en son termal padleri değiştiriyim nemler dussun dedim. Termal padleri degistirdigimden bu zamana kadar hic bir kart hata vermeden calisiyor hala

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap