Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Hiveos Overclock Yapınca Kazım Yapmıyor

V Çevrimdışı

Valloras

Mining Er
Üye
Merhaba herkese, öncelikle sorunu forumda araştırdım baya ama daha önce başına gelen birini göremedim ve gerçekten denemediğim yol kalmadı bir türlü çözüm bulamadım.

Asrock 6900xt ekran kartım var 4 adet. Bu sistemi yeni topladım ancak haricinde 3 tane daha rig'im var birbirinden bağımsız ve tamamen aynı parçaları ekipmanları kullandım. Hatta bunlardan biri sapphire 6900xt li bir sistem 6 kartlı, tamamen sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Benim yaşadığım problem şu ; kartlar stok halde çalışınca hiç bir problem yok ancak her türlü en ufak bir overclock dahi yapsam saçmalamaya başlıyor. Yani 1-2 tanesi 50-60 mh kazıyor ( o da sonradan düşüyor diplere iniyor ) biri 5-6 biri 10-15.. böyle saçma sapan bir durum. Forumlarda genel olarak denemediğim ayar kalmadı. Birbirinden farklı bir sürü ayar denedim ancak nafile.. Stok şekilde kullanınca hepsi 58 civarında sabit, wattlar 150 falan yani hiç bir problem yok.

Ben bu sürede neler yaptım :

- Hiveos'u sıfırdan formatladım yeniden indirdim yükledim (beta versiyonu dahi yükledim farklı olsun diye),

- Bütün güç kablolarını tamamen ayırdım, hepsi ayrı bir kablodan tek tek güç alıyor. Öncesinde iki tane riser, 2 çıkış 6 pinle çalışıyordu onları dahi molex ile tamamen bağımsız yaptım.

- Anakart üzerinde slotların yerlerini değiştirdim.

- Dediğim gibi denemediğim oc ayarı kalmadı.

- Dün gece sabaha kadar yine güvendiğim bi stabil ayar ile bıraktım belki 2-3 saat sonra düzelir diye nafile sabah tüm kartlar diplerdeydi. Sonrasında tüm ayarları sildim, stok bir şekilde 5-6 saat sıfır sıkıntılı çalıştı.

- lolminer da kazıyordum, onu da değiştirdim teamredminer a geçtim yine aynı..

yani denemediğim bir yol kalmadı diye düşünüyorum, en azından benim aklıma başka bir şey gelmiyor.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

ÜSTTEKİ FOTO STOK HALDE ÇALIŞIRKEN, ALTTAKİ İSE OC AYARLARINDA YAŞADIĞIM DURUM.

1639831819020.png1639831638076.png

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Core MHz: 1250
Memory MHz: 1075
Core undervolt: 675
MVDD:1300
MVDDCI:800
Miner:Lolminer

Bu ayarlarla bi dener misin?

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Bios ayarlarını kontrol ettiniz mi ? Diğerleri aynı demiştiniz. Anakartın bios ayarlarına bakın. GEN ayarlarını kontrol edin.

V Çevrimdışı

Valloras

Mining Er
Üye
Yok bakmadım aynı diye diğerleriyle, hepsini gen1 yapayım sanırım değil mi ? başka bir şeye dikkat etmem gerekiyor mu acaba?
Bios ayarlarını kontrol ettiniz mi ? Diğerleri aynı demiştiniz. Anakartın bios ayarlarına bakın. GEN ayarlarını kontrol edin.

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Yok bakmadım aynı diye diğerleriyle, hepsini gen1 yapayım sanırım değil mi ? başka bir şeye dikkat etmem gerekiyor mu acaba?
İşlemcinizi bilmiyorum ama genelde GEN1 olur . GEN1 deneyin.

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Kartlarınızda BIOS Mod var mı? 2 rigten de birer kartın modunu indirip karşılaştırın aklıma başka bir şey gelmedi.

V Çevrimdışı

Valloras

Mining Er
Üye
yani baktığım kadarıyla bi fark göremedim, biosları indirip açtım aynı gibi. yine de çok teşekkür ederim valla bakalım araştırmaya devam.
Kartlarınızda BIOS Mod var mı? 2 rigten de birer kartın modunu indirip karşılaştırın aklıma başka bir şey gelmedi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap