Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Hiveos Rig Offline

O Çevrimdışı

okandeniz

Mining Er
Üye
Herkese öncelikle merhaba. 2 aydır başıma bela olan bi rigim var. Rig belli aralıklarla bu 2 günde olabilir 1 saatte sürekli hiveosta offline duruma geçiyor ve kazımı durduruyor. Kendim elle açıp kapamam gerekiyor. Bu neden yapar acaba. Riserleri değiştirdim olmadı farklı ram taktım olmadı hiveos yazılımını değiştirdim yine olmadı.4 kart ikende aynı sorun vardı.
Ekran kartlarm: 1660 ti 1660 s 2070s 2060 s 2060 1060
Psu: 1000w High Power 80 plus bronz
Anakart: MSI gaming plus b450
İşlemci:AMD Ryzen3
not: aynı işlemci anakart ve rem kardeşimde var ve hiç bir sorun çıkmıyor.Anakartın sadece üretim yılı farklı

Moderatör tarafında düzenlendi:
G Çevrimdışı

gokhannsahinn

Mining Er
Üye
Hız atlatma yapiyorsaniz eger yapmis oldugunuz ayarlari gozden gecirebilirsiniz.Birde internetiniz sorun olabilir.Ben hiveos isletim sistemini yeniden kurdum interneti stabil hale getirdim duzeldi

O Çevrimdışı

okandeniz

Mining Er
Üye
İnternetimde sorun yok ayrı olarak internet cektim ona ve sadece o kullanıyo. Hız atlatma derkende oc ayarından bahsettiniz galiba amam ben onlarla uğraşmazkende yine aynı sorunu veriyodu .s.s

Ekeskin95 Çevrimdışı

Ekeskin95

Mining Onbaşı
Üye
Hiç bir hata almadan mı ofline oluyor sistem?

Ekeskin95 Çevrimdışı

Ekeskin95

Mining Onbaşı
Üye
Umarım düzelmiştir. Çözüm olmaz ise başka miner deneyin hata alsanız bile gösterebilir neyden kaynaklandığını miner dan minera değişiyor.

O Çevrimdışı

okandeniz

Mining Er
Üye
Umarım düzelmiştir. Çözüm olmaz ise başka miner deneyin hata alsanız bile gösterebilir neyden kaynaklandığını miner dan minera değişiyor.
Valla hocam şöyle söylyim riserindne tutunda minerına kadar hepsini değiştirdim olmadi. Bios güncelledim anakartın olmadı. Yazılımı tekrar sildim baştan 2 defa yine kurdm bakalım olcakmı. en son anakart değiştircem

MrNeo Çevrimdışı

MrNeo

Mining Er
Üye
Düzelirse haber et başkan bu durumdan bende muzdarip oluyorum 2 gündür sorun yok şükür ama bazen yapıyor neyden olduğunu da çözemedim henüz bendekiler amd hepsi.

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Riglerin offline olma sebebi genellikle OC yüksek olmasından kaynaklanıyor. Her kart aynı Mh/s 'ı verecek diye bir kaide yok. Kul yapımı, fabrika hatası, şans vb. faktörler, riser, psu, elektrik hattındaki dalgalanmalar, chipsetin sıcaklığı, fanların sağlığı, termal pad ve macunların zamanı gibi durumlar oluyor ve 1-2 mh arası değişiklik gösteriyor. O yüzden en sağlıklı ve uzun ömürlü çalışma ayarları için 1-2 mh feragat ederek sağlıklı çalıştırmanızı öneririm.

MrNeo Çevrimdışı

MrNeo

Mining Er
Üye
Bende o düşüncedeyim fakat başka bir durum var bende 12 gün sabit gittiği zamanlar oldu son zamanlar her gün 06.13 de sistem düşüyor kendiliğinden hiçbir hata kodu vermeden.

G Çevrimdışı

Gamble94

Mining Er
Üye
Merhaba;

Aynı sorunu ben de yaşıyorum hocam. 24 saatte bir veya 2 günde bir otomatik olarak hata vermeden rig düşüyor ve uzaktan müdahale de edemiyorum. OC ayarlarının hepsini denedim ve Oc ile alakalı bir durum değil. Çözüm bulamadım bir türlü.

E Çevrimdışı

exper

Mining Er
Üye
çözüm bulan oldu mu arkadaşlar?

E Çevrimdışı

exper

Mining Er
Üye
Çözüm buldunuz mu?

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Başka bir konuda aynı sorun yaşanmış ve az önce ona da cevap yazdım. Buraya da kopyalayayım.

Bir kaç ay önce ben de yaşadım böyle sorunları. Uzun çabalar sonucu riser ile ilgili olduğunu keşfettim. Riserlarınızı kontrol edin. Hiveos güncellemesinde en son düzgün çalışan güncellemeye yeniden geçin. Eğer olmazsa tek tek kartları ve bağlı olduğu riserları çıkararak deneyin. Arızalı olan riserdır yüksek ihtimalle. Sonucu yazarsanız sevinirim.

G Çevrimdışı

Gamble94

Mining Er
Üye
Riserleri değiştirdim, bios update yaptım hem anakarta hem ekran kartlarına. Hiveos güncellemelerini eksiksiz yaptım. Bana mısın demiyor hala aynı sorunlar. Bıktım artık.

MKURT Çevrimdışı

MKURT

Mining Onbaşı
Üye
Bu olay bende 1 sefer oldu . bende auto fan da kritik durumda kapatma yerine yeniden başlatı seçtim sorun düzeldi. denemenizi öneririm.

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Riserleri değiştirdim, bios update yaptım hem anakarta hem ekran kartlarına. Hiveos güncellemelerini eksiksiz yaptım. Bana mısın demiyor hala aynı sorunlar. Bıktım artık.
Hiveos sitesinden eski bir sürümü indirip başka bir flash'a kurmayı deneyin. Tavsiyem SSD kullanmanız.
Eğer olmazsa donanımsal bir sorun mevcut olabilir.
İlk olarak ramleri kontrol edin. Eğer sağlamsa işlemciyi değiştirip deneyin.
Ayrıca kart sıcaklıklarında ve işlemci sıcaklıklarında bir yükselme varsa o da cihazı offline yapar.

G Çevrimdışı

Gamble94

Mining Er
Üye
Hiveos sitesinden eski bir sürümü indirip başka bir flash'a kurmayı deneyin. Tavsiyem SSD kullanmanız.
Eğer olmazsa donanımsal bir sorun mevcut olabilir.
İlk olarak ramleri kontrol edin. Eğer sağlamsa işlemciyi değiştirip deneyin.
Ayrıca kart sıcaklıklarında ve işlemci sıcaklıklarında bir yükselme varsa o da cihazı offline yapar.

Desteğin için teşekkür ederim. Sistemi 120GB SSD ile boot ediyorum. İşlemci ve rami değiştirdim. Kart sıcaklıkları 50 dereceyi geçmemekte. İşlemci sıcaklığı 22 derecede sabit. Hiveos yerine şu an windowsa geçmeyi düşünüyorum. Her gün sabah 5-6 arasında kesilmesi artık bir tesadüf değil farklı bir durum söz konusu ama çözemiyorum.

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Desteğin için teşekkür ederim. Sistemi 120GB SSD ile boot ediyorum. İşlemci ve rami değiştirdim. Kart sıcaklıkları 50 dereceyi geçmemekte. İşlemci sıcaklığı 22 derecede sabit. Hiveos yerine şu an windowsa geçmeyi düşünüyorum. Her gün sabah 5-6 arasında kesilmesi artık bir tesadüf değil farklı bir durum söz konusu ama çözemiyorum.
Size önerebileceğim malesef başka bir seçeneğim kalmadı. Sağlık olsun.

Sercan2173 Çevrimdışı

Sercan2173

Mining Er
Üye
Öncelikle iyi günler aynı sorunu bende yaşadım anakarttan biosa girip kaç slot varsa hepsini tek tek gen1 yapın pcie slotlarini gelelim donanımsal ise ilk seçenek rizer kabloları düzgün takılı olduğuna dikkat edin powerin kablolarını da dikkat edin gerek anakart a gerekse ekran kartlarına tam oturduğunda emin olun 2.secenek power arızalı olabilir power her sene yüzde 10 mu 20 mi mı ne güç kaybeder taktiğin kartları zaman geçtikçe kaaldirmiyor ve diskalifiye ediyo olabilir iyi geceler

D Çevrimdışı

Dewilsun

Mining Er
Üye
Merhaba benimde 7 karttan oluşan Amd sistemim var bu sorunu hiç yasamadim lakin 3 ay önce palit 2060 süper Nvidia lart aldım sürekli offline hatası alıyorum bazen 2 bazen Berfin monitör takip bağladım anladığım kadarıyla mining ekranında donuyor kartta bı sorun olduğunu düşündüm arkadaşimin bilgisayarına bağladık Windows da kapanmadan 1 hafta mining yaptı uzun zamandir cozemedim bu sorunu araştırmadigim yer kalmadi. 2060 süper ayrı bir rigde ana karta bağlı şekilde çalışıyor tüm alt takım sifir

G Çevrimdışı

Gaminer

Mining Er
Üye
Merhaba arkadaşlar offline sorununu cozebildiniz mi ? Aynı sorun bende de var. 2 adet Micron chipset li 1660ti li sistemim var. Kablolu internet bağlantısı ile kazım yapıyor. Belli bir aralık olmadan offline a düşüyor. Bazı günler sorunsuz bazen günde 1 2 kere offline oluyor ve yeniden bağlanmıyor.

omerkaya Çevrimdışı

omerkaya

Mining Er
Üye
Merhabalar,
Arkadaşlar bir sorunum var sebebini bir türlü bulamadım.
Rigimdeki kartlar bazen hataya düşünce yeniden başlatıyordum.
Hiveosu yine yeniden başlattığımda bir türlü kazım başlamadı ve offlineda kalıyordu. Monitör bağlayıp baktığımda da siyah ekranda kalıyordu. Bir türlü çözüm olmayınca usb ye tekrar hiveosu yükleyip çalıştırdım.
Aynı sorunla yine karşılaşınca usb yi tekrar kullanamadım ve sıfır usb alıp onunla çalıştırdım. Bugün yine aynı sorunla karşılaşınca tekrar usb ye hiveosu yükleyip çalıştırdım.
Kesin sorunun çözümü için destek olabilir misiniz? Neden olabilir.

omerkaya Çevrimdışı

omerkaya

Mining Er
Üye
Merhabalar,
Arkadaşlar bir sorunum var sebebini bir türlü bulamadım.
Rigimdeki kartlar bazen hataya düşünce yeniden başlatıyordum.
Hiveosu yine yeniden başlattığımda bir türlü kazım başlamadı ve offlineda kalıyordu. Monitör bağlayıp baktığımda da siyah ekranda kalıyordu. Bir türlü çözüm olmayınca usb ye tekrar hiveosu yükleyip çalıştırdım.
Aynı sorunla yine karşılaşınca usb yi tekrar kullanamadım ve sıfır usb alıp onunla çalıştırdım. Bugün yine aynı sorunla karşılaşınca tekrar usb ye hiveosu yükleyip çalıştırdım.
Kesin sorunun çözümü için destek olabilir misiniz? Neden olabilir.
Anakartım biostar tb360
Kartlarım 2060super
Power 2200w

omerkaya Çevrimdışı

omerkaya

Mining Er
Üye
Merhaba,
Cevap yazacak yok galiba :)

MKURT Çevrimdışı

MKURT

Mining Onbaşı
Üye
Elinizde ssd varsa birde onla deneyin isterseniz.

omerkaya Çevrimdışı

omerkaya

Mining Er
Üye
Sorunun havuz şablonundan kaynaklandığını tespit ettim. Yeniden şablon oluşturup roketleyince çalıştı.
Şimdi de farklı bir sıkıntıyla karşılaştım. Bu neden olabilir Kazım stabil durmuyor.
Fikri olan destek olabilir mi.Screenshot_20220210-175112_Hive OS.jpgScreenshot_20220210-175117_Hive OS.jpgScreenshot_20220210-145557_Ethermine Monitor.jpg

byrmpkck Çevrimdışı

byrmpkck

Mining Er
Üye
Aynı sorunu bende yaşıyorum.Arada bir sık sık kapanıyor veya 10-12 saatte bir kapanıyor.Kesin karar verdim anakart sorunu
Anakart Msı b450 gaming plus max
Denediğim yöntemler
1-Donanımı elden geçirmek riser vesaire
2-Yazlımları silip tekrar yüklemek ve güncellemek
3-Anakart bios ayarlarını(gen1-gen2) vesaire denemek
4-Miner ayarlarını değiştirmek
5-İnterneti değiştirmek
6-Burada yazılanların hepsini denedim youtube vesaire oradan araştırıp yaptıklarımda var fakat hiç bir çözüm bulamadım.
Rig offline’a düşüyor kartlar çalışıyor ama rig offline çok saçma bir durum manuel olarak aç kapa yapıyorum öyle düzeliyordu.
Çözüm önerileri
1-Hiveostaki kritik ayarların hepsini rigi kapatmak yerine yeniden başlatma yapmak
2-Akıllı wifili priz almak rig offline düştüğü zaman uzaktan aç kapa yaparak tekrar çalıştırmak
3-Yeni bir anakart alıp o anakartı ikiye bölmek😂

G Çevrimdışı

Gaminer

Mining Er
Üye
Merhaba
Bende de aynı anakart var. Eğer bu yazıyı 6 gün önce okusaydim hala iade hakkım. Vardı . Amazon dan 1 ay önce aldım. En iyi çözüm anakarti elden çıkarıp yeni bir tane almak öyleyse?

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar