Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Low Hashrate Restart Ve Reboot

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Y Çevrimdışı

yusiskan

Mining Er
Üye
Merhaba,

Kazım olurken bir şekilde hashRate 180 MH civarı iken 120 lere düşüyor veya Cuda Error nedeni ile HashRate bekçisi NBminer ı restart ediyor. HashRate 120 iken restart olsa da veya hasrate sıfır iken miner restart olsada kazım başlamıyor ve HashRate sıfır olduğu için bu sefer reboot oluyor. Cuda Error için HiveOS Onarım komutlarını deneyeceğim bu belki Cuda error sorununu çözer. Ancak 4 ad 3060 Ti LHR kartım var herbiri ortalama 44 HM verirhen neden MH 30 civarına düşer. Sebep ne Olabilir?
(((((Hiveos :0.6-211@211112 - Nvidia ver : 470.82.00 - 2minersta NB miner ile ETH kazıyorum. esonic qs8-btc anakart ve 4 ad. 3060 Ti LHR ekran kartı var)))))

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
selam, hiveos onarım komutlarını deneyin lütfen.İşe yaramazsa hiveos'u tekrar formatlayın sorun büyük ihtimal çözülür termal darboğaz yoksa.

Y Çevrimdışı

yusiskan

Mining Er
Üye
selam, hiveos onarım komutlarını deneyin lütfen.İşe yaramazsa hiveos'u tekrar formatlayın sorun büyük ihtimal çözülür termal darboğaz yoksa.
Hiveos onarım komutlarını uyguladım. Bekliyorum. Ancak Siz Termal darboğaz deyince aklıma geldi. bazende Autofan Sıcaklığı düzenleyemiyor deyip de minerın restart ettiği de oluyor du. Termal darboğaz tama olarak nedir ve sebepleri ne olabilir ? Auto fan ayarlarını yaparken Hedef sıcaklık ve min/max nasıl ayarlamalıyız ?

Rigin bulunduğu yer serin sayılır. Hedef sıcaklık 50 derece. Min Fan %35 Max Fan %100 de ayarlı benim rigde

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Hiveos onarım komutlarını uyguladım. Bekliyorum. Ancak Siz Termal darboğaz deyince aklıma geldi. bazende Autofan Sıcaklığı düzenleyemiyor deyip de minerın restart ettiği de oluyor du. Termal darboğaz tama olarak nedir ve sebepleri ne olabilir ? Auto fan ayarlarını yaparken Hedef sıcaklık ve min/max nasıl ayarlamalıyız ?

Rigin bulunduğu yer serin sayılır. Hedef sıcaklık 50 derece. Min Fan %35 Max Fan %100 de ayarlı benim rigde
termal padlerin yetersiz kalması ve buna oranla fanların yeterlı sogutma yapamaması genelde 1-1.5 yıllık ekran kartlarında termal pad degıstırmeyen kullanıcılarda görülüyor. kısacası termal padin işlevini yerine getirememesi de diyebiliriz. termal darboğazdan güzel bir termal pad takarak kurtulabilirsiniz. bunun haricinde sisteme harici yüksek cfm ve rpm degerlerıne sahip soğutucu fan ekleyerekte önününe geçebilirsiniz. ekran kartını harici soğutmak çok önemli.

Y Çevrimdışı

yusiskan

Mining Er
Üye
termal padlerin yetersiz kalması ve buna oranla fanların yeterlı sogutma yapamaması genelde 1-1.5 yıllık ekran kartlarında termal pad degıstırmeyen kullanıcılarda görülüyor. kısacası termal padin işlevini yerine getirememesi de diyebiliriz. termal darboğazdan güzel bir termal pad takarak kurtulabilirsiniz. bunun haricinde sisteme harici yüksek cfm ve rpm degerlerıne sahip soğutucu fan ekleyerekte önününe geçebilirsiniz. ekran kartını harici soğutmak çok önemli.
Kartlardan 3 tanesi 2 fanlı biri 3 fanlı. Kartlar daha 2 aylık. Termal ped kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum bu durumda.... Ekstra kasa fanları da taktım. Kartların arasına hava üfleyecek şekilde taktım. Ben darboğazı autofanın sıcaklığı ayarlamama hatası ile alakalı birşey diye düşündüm. Onarım komutlarından sonra 1 saat geçti şimdi sıkıntı yok gibi. Bekleyip durumunu inceleyeceğim.

yardım teşekkürler.

MrNeo Çevrimdışı

MrNeo

Mining Er
Üye
Nvidia sistemde öyle oluyor özellikle LHR kartlarda tavsiyem fanları sabit çalıştırın otofan özelliğini kapatın bende öyle düzeldi.

AkGuN Çevrimdışı

AkGuN

Mining Er
Üye
Sorun çözüldüğü için konu kapanmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap