Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Soru Mining Için Anakart Ve İşlemci Tavsiyesi

Sorumun cevabını arıyorum
C Çevrimdışı

cankandoga

Mining Er
Üye
Herkese merhaba arkadaşlar ben yeni başlamak isteyenlerdenim ve ana kart işlemci konusunda araştırma yaptım ancak çok fazla bilgi var ve benim hiç bilgim yok :D anakart ın işlemci ile uyumlu olması lazımmış sanırım en fazla 4 ekran kartı takarım sisteme max 40 bin tl bütçeli basit bir rig ile başlayacağım ilk önce tecrübelenmek için. bu düşük bütçe ve ekran kartı sayısında bana hangi anakart işlemci çiftini önerirsiniz? görüşleriniz için teşekkür ederim

edit: araştırmaya devam ederken bu kartı buldum
gereksiz mi pahalı pcı girişi diye bir olay varmış sanırım iyi kartlara iyi anakart lazımmış yanlış anlamadıysam bu durum doğru mu? buna hangi işlemciyi koyarsam iyi çalışır bu konuda hiç bilgim yok bazıları intel bazıları amd destekliyormuş galiba. 4 gb ram alıcam ddr ının kaç olduğu önemli mi anakart ın desteklememe durumu var mıdır? ve 1660 3060 ti gibi kartlar koymayı düşünüyorum ama amd uygun bulursam onuda koyarım tabi. bu işimi görür mü? bir de son olarak bu pci olayından dolayı riser modelini seçerken nelere dikkat etmem gerekir bunu kaynağı varsa iletebilir misiniz okuyayım. anda çok fazla soru sormuş oldum kusura bakmayın sorulara boğmak istemedim forumu ilginiz için teşekkür ederim şimdiden. iyi forumlar

Son düzenleme:
Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Merhaba, öncelikle mining işini uzun dönem mi yoksa kısa dönem mi yapacağınıza karar verdiyseniz,

Gaming anakartları önermiyorum çünkü kullanmadığınız onca özelliğe ekstra para vermiş olacaksınız

Benim tavsiyem uzun soluklu mining yapmayı düşünüyorsanız bütçenizi ayarlayıp btc anakart almanız yönünde olacaktır.

Ram konusuna gelince seçiminize göre anakartınız ddr3 yada ddr4 rami destekleyecektir bu bilgileri almak istediğiniz anakartın resmi websayfasına girerek uyumluluk listesini kontrol edebilirsiniz.Kullanacağınız ramler ddr4 ise 4gb ddr3 ise en az 2gb olabilir ramlerin mhz durumunun mining'i etkileyecek bir durumu yoktur. ucuz olan hangisiyse onu alın.

İşlemci konusunda ise yine seçmiş olduğunuz anakartınızın uyumluluk listesine göz atın.Hangi işlemci daha ucuzsa onu alın. İşlemcinin de ekran kartı madenciliğinde bir faktörü yok.

Bir diğer sorunuza gelince riser seçiminde v009s model olan riser'lar en güncel ve en sorunsuz versiyonlardır bunlardan satın alabilirsiniz.

C Çevrimdışı

cankandoga

Mining Er
Üye
ilk olarak yazınız için teşekkür ederim. bu yaz amerika ya çalışmaya gideceğim gelirken anakarttır ekran kartlarıdır yanımda getirmeyi düşünüyorum uyguna temiz bulup. şimdiden orta halli bir şey ile başlayıp tecrübe edinmek istiyorum bu sisteme takacağım en büyük ekran kartı 3070 , bu anakart 1600 tl işlemci 1100 tl ramler 300 tl oldu. ben güç kaynağı dahil hepsine 4000 tl yeterli diye düşünmüştüm ama değilmiş galiba :D şu anakart iyi diyebileceğiniz ekonomik bir şey varsa kalanını kendim araştırabilirim sanırım dediğiniz yerden öğrendim nasıl ram işlemci alınabileceğini ama anakart konusunda hiçbir fikrim yok. dediğiniz btc anakartını ileride almayı düşünüyorum o beni çok aşıyor şu an. aklınızda var mı bir şey max 3 kart takıcam en güçlüde 3070 takabilirim şu an şimdiden verdiğiniz ve verecğeiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Edit mesela şimdi bu anakartta 3 giriş var değil mi ben buna 3 ekran kartı takabilirim. modeli yazıp siteden uyumlu işlemcilere ve ramlere bakacağım başka bir şey yapmama gerek yok değil mi ? başka sitelerde garip terimler falan yazmışlar ama onlar çok eski anakartlar için herhalde.

Merhaba, öncelikle mining işini uzun dönem mi yoksa kısa dönem mi yapacağınıza karar verdiyseniz,

Gaming anakartları önermiyorum çünkü kullanmadığınız onca özelliğe ekstra para vermiş olacaksınız

Benim tavsiyem uzun soluklu mining yapmayı düşünüyorsanız bütçenizi ayarlayıp btc anakart almanız yönünde olacaktır.

Ram konusuna gelince seçiminize göre anakartınız ddr3 yada ddr4 rami destekleyecektir bu bilgileri almak istediğiniz anakartın resmi websayfasına girerek uyumluluk listesini kontrol edebilirsiniz.Kullanacağınız ramler ddr4 ise 4gb ddr3 ise en az 2gb olabilir ramlerin mhz durumunun mining'i etkileyecek bir durumu yoktur. ucuz olan hangisiyse onu alın.

İşlemci konusunda ise yine seçmiş olduğunuz anakartınızın uyumluluk listesine göz atın.Hangi işlemci daha ucuzsa onu alın. İşlemcinin de ekran kartı madenciliğinde bir faktörü yok.

Bir diğer sorunuza gelince riser seçiminde v009s model olan riser'lar en güncel ve en sorunsuz versiyonlardır bunlardan satın alabilirsiniz.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap