Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Mining Rigimdeki Kartlar Sistemden Düşüyor

meteya Çevrimdışı

meteya

Mining Er
Üye
Motherboard
Intel H81 O.E.M (4.6.5 06/08/2017)
CPU
2 × Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz
Disk Model
SanDisk Cruzer Blade 31.4GB
4 GB RAM

6 adet gainward ghost model ekran kartından oluşan rigim var gecen ay taşınacagım ıcın yaklasık 2 gün kadar kapalı kaldı,tekrar start verdıgımde sımdıye kadar hıc hata vermeyen gayet stabıl calısan sıstemım hata vermeye basladı.Bazen 2 saatte bir bazen 2 günde bir olmak üzere sürekli aynı 2 kartın led ışıkları sönuyor ve kartların fanları vs dönmesine rağmen kazım yapmıyor,2 kart sistemden düştükten sonra tüm sistem komple gidiyor.Ne yaptıysam düzeltemedim riser vs değiştim,overclockları sıfırladım baştan ayarladım değişen hiçbirşey olmadı.Tasınmadan önce 2000w psu kullanıyordum suan 1650 w psu kullanıyorum ancak 2 psuda yeterınce saglam calısıyor ve başka rıglerden söktüm yanı psudan kaynaklı oldugunuda dusunmuyorum,yardımcı olabılırsenız sevınırımAdsız.png

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Merhaba, daha detaylı bilgi verin lütfen.

kartların modeli nedir ?
kullandığınız hiveos sürümü nedir ?
nvidia driver sürümünüz nedir ?
Güç kaynağı marka model nedir ?

meteya Çevrimdışı

meteya

Mining Er
Üye
everest 1650 psu

N 495.46 driver sürümü

0.6-213@220123 hiveos süürmü

gainward ghost 3060 Ti kartların modeli

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
nvidia driver'ınızı nvidia-driver-update --list komutunu kullanarak 470.94 stabil sürümüne günceller misiniz.

meteya Çevrimdışı

meteya

Mining Er
Üye
3 gun once onu yapmıstım değişen bısey olmadı dıger konu acan arkadaslara bakarak son sürüme guncelledım tekrardan.Hıve shell ekranında herhangı bır hata koduda almıyorum butun kartları goruyor ama mh değerlerı 0 olarak gorunuyor.2000w psu kullanırken sıkıntı cıkarmıyordu acaba 1650 psu ya gecıncemı sorun oldu bılmıyorum ama 1650 olan psu daha onceden sorun sıkıntı vermemıstı dıger rıgımde.dusuk yada yuksek oc ayarlarınıda denedım hıc fark etmıyor bı kac sonra 2 kart dusuyor sonra yum sıstem gıdıyor

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
3 gun once onu yapmıstım değişen bısey olmadı dıger konu acan arkadaslara bakarak son sürüme guncelledım tekrardan.Hıve shell ekranında herhangı bır hata koduda almıyorum butun kartları goruyor ama mh değerlerı 0 olarak gorunuyor.2000w psu kullanırken sıkıntı cıkarmıyordu acaba 1650 psu ya gecıncemı sorun oldu bılmıyorum ama 1650 olan psu daha onceden sorun sıkıntı vermemıstı dıger rıgımde.dusuk yada yuksek oc ayarlarınıda denedım hıc fark etmıyor bı kac sonra 2 kart dusuyor sonra yum sıstem gıdıyor
everest yada benzeri markaların güç kaynakları son gücü vermiyor ne yazık ki örnek 1650 yazıyor ise maximum 1500 veriyor. güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir çünkü 2000w'ta herhangi bir sorun yaşamadığınızı söylemişsiniz. Bunun haricinde 0 gözüküp havuzda herhangi bir mhs değeri veriyor mu ? eğer veriyorsa grafikseldir vermiyorsa kesinlikle güç kaynağı ile alakalı bir durumdur yada güç kaynağı arızalıdır.

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
ek olarak şu komutu çalışan rig'e girin

nvidia-smi -lmc 810 && nvidia-smi -lgc 1950

power'ın çektiği güç miktarını biraz azaltacaktır. işe yararsa her restart'tan sonra girmeniz lazım.

meteya Çevrimdışı

meteya

Mining Er
Üye
havuzda herhangı bır değer vermıyor kartlar havuzda gorunuyor ama tum değerlerı 0 olarak gorunuyor.yukarıda verdıgınız komutlara tam oalrak nereye gırecegım acaba ?

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
havuzda herhangı bır değer vermıyor kartlar havuzda gorunuyor ama tum değerlerı 0 olarak gorunuyor.yukarıda verdıgınız komutlara tam oalrak nereye gırecegım acaba ?
hiveshell,

meteya Çevrimdışı

meteya

Mining Er
Üye
hıveshelle gırdım cektıgı wattlar 30lara düştü toplam 20mh vermeye basladı :D

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
lgc 1950 ayarını 2000 yapabilirsiniz son deneme olarak. düzelmiyorsa o halde güç kaynağında sorun var.

meteya Çevrimdışı

meteya

Mining Er
Üye
yok hocam aynı 20mh verıyor duzelmedi

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap