Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Rig Açılırken Ekran Donuyor Kazım Yapmıyor

B Çevrimdışı

burakbazayit

Mining Er
Üye
Herkese merhabalar, iyi akşamlar dilerim.
Şubat ayından beri sistemim sorunsuz olarak çalışıyordu 3 gün önceye kadar havanın çok sıcak olduğundan dolayı kapattım ve olanlar o zaman başladı.
2 adet 3060ti ve 1 adet 3080ti ekran kartlarım mevcut.
Sorunum alttaki fotoğrafta gözüktüğü gibi. Bir çok şeyi denedim onları tek tek yazayım ki bilen yada bu sorunu yaşayanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
-Modemi resetledim ve ethernet kablosu testi yaptım internetten kaynaklı bir sorun değil.
-hiveos yazılımı güncel yeni kurulu.
-iki farklı usbden yazılımı yükleyip denedim yine aynı hatayı veriyor.
-kartların hepsini tek tek denedim 3 kartta sorunsuz çalışıyor.
-riserlarda sorun yok hepsi denendi.
-psudan yetersiz güç alma gibi bir sorun yok test edildi.
-ramlar ile ilgili sıkıntı yok 6 adet farklı ram var tek tek denendi değişen herhangi bir şey yok.
-bu kadar deneme yanılma yöntemi içinde şunu farkettim ki 3060ti ile 3080ti aynı anda çalışmıyor ve aşağıdaki ekranda donup kalıyor. Fakat 3080ti yi devre dışı bıraktığımda 2 adet 3060ti kazıma devam ediyor yada tam tersini yaptığımda 3060tileri devre dışı bıraktığımda 3080ti kazıma devam ediyor.
İşte sorunum tam olarak bu aylardır sorunsuz çalışan sistem kapatıp açtıktan sonra böyle bir hata ile karşılaşmak garip geldi ve çözemiyorum. Forumda önceden başına gelmiş olan varsa eğer yardımcı olurlarsa gerçekten çok sevineceğim. Forumda bu konuyu nasıl araştıracağımı bilmediğim için direkt sorunumu paylaşmak istedim. Vakit ayırıp buraya kadarda okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Herkese bol kazançlar dilerim. Sağlıklı günlerle..
WhatsApp Image 2022-07-27 at 21.46.55.jpegWhatsApp Image 2022-07-27 at 21.46.55 (1).jpeg

I Çevrimdışı

isooo88

Mining Er
Üye
hocam ekrandaki hatada internet bağlantısı yok diyor

U Çevrimdışı

utku

Mining Er
Üye
hocam ethernet kablosunu modem üzerinde başka ethernet portuna takmayı deneyin ve modem arayüzünden sistemin ip alıp almadığını kontrol edin
çünkü paylaşmış olduğunuz ekran görüntüsünde cihazın internet bağlantısını kuramadığını yazmış ethernet kablosu değiştirerekte deneyebilirsiniz veya anakartınızda kablosuz varsa kablosuz ile bağlayarakta deneyebilirsiniz

B Çevrimdışı

burakbazayit

Mining Er
Üye
internet hatası veriyor evet ama yukarıda yazdığım gibi sadece 3060lar olduğunda yine internet hatası yazıp kazıma bağlanıyor yada sadece 3080 olduğunda internet hatası verip hemen kazıma başlıyor fakat sorunum internetlik değil 3 kart aynı anda takılı olduğunda kitlenip kalıyor. Modem üstünden port değiştirdim farklı ethernet kablosu kullandım anakarta wifi adaptörü taktım ama yinede sorun aynı 3 kart takılı olduğunda sistem takılıyor.

I Çevrimdışı

isooo88

Mining Er
Üye
bios ayarlarını kontrol et biosu güncellemeyi dene kartları ayrı ayrı görüp 3 ünü takınca görmüyorsa ya psu nun gücü yetmiyordur yada bios anakart ayarların düzgün değildir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap