Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Stabil Calisma Ve Elektrik Sorunu Hakkinda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
C Çevrimdışı

Cotuk86

Mining Er
Üye
Merhaba, foruma yeni uye oldum ve 2-3 hafta icinde 4 kartli (rtx3080 x prium) ilk rigimi kuracagim. Sizlere iki sorum var her sart rig icin uygun oldugunda sistem hata veriyor mu? Kesilme oluyor mu yani kosaca mudahale etmek gerekiyor mu?
Bir kac gun tatile gittiginde ekstrem bir durum olmazsa sikintisiz calisir mi?

Bir de ortalama 300 tl elektrik faturasi gelen bir eve bir anda 1000 tl fatura geldiginde sayac okumaya gelen ekiple ilgili ne gibi sorunlar yasayabilirim

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Merhaba öncelikle hayırlı olsun.
Sorduğunuz soruların cevapları sadece istisnai durumlar olarak özetlenebilir.
Şartların tamamı problemsiz olduğunda hata verme olasılığı düşükte olsa var. Ama bu hata verecek anlamı da taşımıyor.
1 Ay tatile gideceksiniz diyelim. 11 ay sorun vermeden çalışan kart siz gittiğinizde sorun verebilir :) ama tabiki bu da sorun verecek anlamına gelmiyor.

Elektrikten yana bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Yani ben bir sorun yaşamadım. 5000 üstü gelirse o zaman yaşanabilir :D

AkGuN Çevrimdışı

AkGuN

Mining Er
Üye
elektrikten yana sıkıntı olmaz ne ıçın kullandığının hesabını verecek değilsin evi ufo ile ısıtıyorum dersin en kötü :D

R Çevrimdışı

rodop

Mining Er
Üye
Önce hayırlısı olsun arkadaşım.
Benim başıma geleni paylaşarak size de bir önerim olacak.
Bende iki kartlık sistem kurup yazlık evimdeki güneş enerjisi sistemimden yaralanarak kullandığım sistemi uzakta kullanmaktayım
Sistemimi kurduktan sonra 22 gününde sistem ofline oldu. Eve geldiğimde sistem çalışmasına rağmen internet iletişimi kesilmiş gözükmekte idi.Böyle olunca Hive OS ile yapacak bir şey olmuyor malesef.
Şimdi sizin olayınıza gelince bi kaç önerim olacak.
1. anakartın BIOS ayaralarından elektrik kesintilerine karşı sistemin otomatik olarak başlamasını etkinleştireceksin
2..Hive OS üzerinden "Hashrate Watchdog" ayarlarını kullanarak sistemin hatalarda nasıl davranacağını ayarlamalısın
3. Ben yaşadığım için şiddetle tafsiyemdir. Ne yaparsak yapalım malum işletim sistemi var sonuçta kontrol dışı kalabiliyor
ve cihazı yeniden başlatmadan sonuç alınamıyor. Bunun için sistemim akıllı priz ile şebekeye bağladım.
Çözülmez sorunum olunca oradan cihazı kapatıp yeniden başlatıyorum.Can kurtarıcıdır
Tabi bütün bunları bu güçlü kartları beslemek için hakkını vermiş bir sistem kurmuş varsayım ile yazıyorum.

Tekrardan hayırlısı olsun

C Çevrimdışı

Cotuk86

Mining Er
Üye
Arkadaslar; cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Kusura bakmazsaniz bir kac sorum daha olacak.
1- kartlarin testlerde vs cikan mh degeri. Örn:100 mh ise uygun sartlar saglanirsa gercekten 100mh veriyor mu yoksa max verebilecegi mh degeri mi o?

2- Yazilimdan vs pek anlayan biri degilim mudahale etmek gerektiginde yardim alabilecegim firmalar vs var midir yoksa disaridan birilerini mi bulmam gerekiyor

Tekrar cok tesekkur ederim

C Çevrimdışı

Cotuk86

Mining Er
Üye
Önce hayırlısı olsun arkadaşım.
Benim başıma geleni paylaşarak size de bir önerim olacak.
Bende iki kartlık sistem kurup yazlık evimdeki güneş enerjisi sistemimden yaralanarak kullandığım sistemi uzakta kullanmaktayım
Sistemimi kurduktan sonra 22 gününde sistem ofline oldu. Eve geldiğimde sistem çalışmasına rağmen internet iletişimi kesilmiş gözükmekte idi.Böyle olunca Hive OS ile yapacak bir şey olmuyor malesef.
Şimdi sizin olayınıza gelince bi kaç önerim olacak.
1. anakartın BIOS ayaralarından elektrik kesintilerine karşı sistemin otomatik olarak başlamasını etkinleştireceksin
2..Hive OS üzerinden "Hashrate Watchdog" ayarlarını kullanarak sistemin hatalarda nasıl davranacağını ayarlamalısın
3. Ben yaşadığım için şiddetle tafsiyemdir. Ne yaparsak yapalım malum işletim sistemi var sonuçta kontrol dışı kalabiliyor
ve cihazı yeniden başlatmadan sonuç alınamıyor. Bunun için sistemim akıllı priz ile şebekeye bağladım.
Çözülmez sorunum olunca oradan cihazı kapatıp yeniden başlatıyorum.Can kurtarıcıdır
Tabi bütün bunları bu güçlü kartları beslemek için hakkını vermiş bir sistem kurmuş varsayım ile yazıyorum.

Tekrardan hayırlısı olsun
Rodop bilgiler icin cok tesekkur ederim

Hakkini vermis sistem derken benim alacagim sistemi asagida paylasiyorum eklemem gereken bir sey var mi

PSU ( GÜÇ KAYNAĞI ) 2000w
--Anakart BTC B 250 12 li.
--işlemci Intel
--5 adet riser VS9.
--USB 3.0 32 GB HAFIZA
-- 4 GB DDR 4 RAM
Ekran karti: rtx 3080 suprim x

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Rodop bilgiler icin cok tesekkur ederim

Hakkini vermis sistem derken benim alacagim sistemi asagida paylasiyorum eklemem gereken bir sey var mi

PSU ( GÜÇ KAYNAĞI ) 2000w
--Anakart BTC B 250 12 li.
--işlemci Intel
--5 adet riser VS9.
--USB 3.0 32 GB HAFIZA
-- 4 GB DDR 4 RAM
Ekran karti: rtx 3080 suprim x
Geriye sadece rig kalmış hocam :)

AkGuN Çevrimdışı

AkGuN

Mining Er
Üye
Sorun çözüldüğü için konu kapanmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar