Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Ton Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Ton Coin Nedir?

1640536646748.png
TON Coin, Ethereum ağı üzerinde çalışan bir kripto para birimidir. Telegram’ın kurucuları Doktor Nikolay Durov ve Pavel Durov tarafından başlatılmıştır.
Sonrasında ilk zamanlardan beri onları destekleyen ve geliştirilmesinde büyük rol oynayan TON topluluğuna devredilmiştir.
Amacı tüm blokzincirlerini ve mevcut internet’i birleştirerek yeni nesil bir ağ oluşturmaktır. Projesi ilgi çekici olan bu coin Telegram tarafından’ da halen desteklenmektedir.
Kısaca Web3.0 için bir öncü konumda olması ve ayrıca hem PoS(Stake) hem de PoW(madencilik) destekli olması biz mining topluluğunun ilgisini çekmektedir.

Peki Toncoin Madenciliği nasıl yapılır bir bakalım.

Toncoin Nasıl Kazılır?

İlk yapmamız gereken şey kendimize bir Toncoin wallet oluşturmak.

Wallet alacağımız adrese ulaşmak için .

Cüzdanımızı oluşturduktan sonra bu cüzdanı kaydettirmemiz gerekiyor.
Onun için telegram botuna /start komutunu veriyorsunuz ardından sizden cüzdan adresinizi istiyor.
Oluşturduğunuz cüzdana giderek adresi buraya yapıştırıyorsunuz ve kayıt işlemi tamamlanmış oluyor.

Adsız.jpg

Cüzdanımızı başarılı bir şekilde oluşturduktan sonra ikinci adımımız miner ayarlarımız ve miner programının kurulumu.

Öncelikle miner bilgilerinin olduğu siteye gitmek için .

Ton Coin 4 farklı platformda kazım özelliği sunuyor. Öncelikle hangisinde başlamak istediğinize karar vermelisiniz.
Ben şimdi en sık kullanılan HiveOS ile ilgili bilgi vereceğim. Eğer diğer platformlar için de istenirse onlar için de talebe göre içerik hazırlayabilirim.

Toncoin bize Danila Miners önerisinde bulunuyor. Bu sayfanın içerisinde neyi nasıl yapmamız gerektiğine dair birçok bilgilendirme mevcut.

Öncelikle Toncoin Cüzdanımızı ekleyelim.

Cüzdan ekle kısmından Cüzdan oluşturma ekranına geliyoruz ve resimdeki ayarları yapıyoruz.
1640530570670.png

Cüzdanımızı oluşturmuş olduk.

Şimdi havuz şablonu oluşturalım.

1640530786561.png

Madenciyi yapılandır kısmından madenci ayarlarımızı yapılandırıyoruz.

1640531044743.png

Değişiklikleri uygula diyip Havuz şablonunu oluşturur diyoruz.

Adresleri aşağıdaki linkten alabilirsiniz.
1640531171574.png

Kurulum adresi ve Havuz URL'sinin linkine ulaşmak için .

Havuz şablonumuzu ve cüzdanımızı oluşturduk. Şimdi ayarlarımızı uyguluyoruz.
1640531434550.png
HiveOS üst menüsünden Roketi seçerek TON havuz şablonu seçin sonrasında Ton cüzdanınızı seçin ve Uygula diyin.
Tüm ayarlarımızı yaptık. Şimdi 2-3 dakika sonra sayfayı yenileyerek sistemin çalıştığını görebiliriz.

Kartınızın OC ayarları için tavsiye edilenlere bakmak için .

Kazımın kontrolü için Telegram botunu kullanacağız.
Botun mesaj sayfasına girip Slash "/" ile vereceğimiz komutları kullanabiliriz.
1640532081192.png

Kontrol için /balance yaptığınızda size hashrate oranlarıızı ve kazım miktarınızı görsterecektir.

Şimdi gelelim en güzel yerine.

Kazancımız ne olacak?

Havuzun sitesinden 1Gh/s başına ne kadar kazanç sağlayabileceğinizi görebilirsiniz. Siteye gitmek için .
1640532298470.png

Yukarıdaki resimden referans alarak bir hesaplama yapalım.
Diyelim ki bizim şuan kazım gücümüz 2500mh.
Havuzda belirttiği rakam Gh/d (Günlük kazım kazancı) başına 0,4577 veriyor.
Biz bu veriyi referans alarak kendi mh gücümüzü çarpıyoruz.
Yani 2500x0,4577 =1,144
1000MH=1 GH
yapıyor.
Bu hesaba göre biz günde 1.1 Toncoin kazıyor olacağız. Aylık rakama vurduğumda ise ortalama olarak 34 toncoin kazanmış olacağız.

Hesaplama için bu siteyi de kullanabilirsiniz.

Şimdi madencimizi ayarladık coinlerimizi kazdık cüzdanımıza attık.

Peki parayı nasıl çekeceğiz?

Öncelikle Toncoin'in listelendiği borsalarda üyeliğinizin olması gerekiyor.

1640534139836.png

Şu anda bu borsalarda listelenmesi yapıldı.

Bu borsalardan bizim kullandıklarımıza üye olmak için referans linki paylaşacağım.

HiveOS 'a üye olmak için buraya
FTX Borsasına üye olmak için buraya
OKEx Borsasına üye olmak için buraya

FTX borsası üzerinden nasıl çekim yapacağımızdan bahsedeyim.

Borsaya üye olduktan sonra cüzdanımıza girerek Toncoin yatırma adresimizi buluyoruz.

1640535171291.png

Yatırma adresimizi ve Memo kodumuzu alalım.
Not: Yatırma adresi ve Memo kodunu kopyala tuşuyla alın. Diğer borsalara yatırma işleminin gerçekleşmediği hakkında bazı yorumlar okudum. Memo kodu olmazsa yatırma yapamazsınız.

Oluşturmuş olduğumuz TonWallet' tan gönder diyerek yatırma adresimizi ve memo kodumuzu giriyoruz.

1640535665159.png
Amount kısmına çekmek istediğimiz miktarı yazarak Send TON butonuna basıyoruz. Wallet şifremizi isteyecek girerek onaylıyoruz.

Toncoin nedir ile başlayıp çekim nasıl yapılır kısmına kadar dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Aklınıza takılan ya da merak ettiğiniz konuları bu makale altına gönderirseniz yeni bir içerikte oluşturabilirim. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

Bol Hash'ler.

Ekli dosyalar

• 1640535504473.png
    1640535504473.png
    72.1 KB · Görüntüleme: 30
Moderatör tarafında düzenlendi:
E Çevrimdışı

Etufanoğlu

Mining Er
Üye
Ben şuan etc kazımı yapıyorum ton çok daha karlı gözüküyor kartlar biraz eski 4gb lık kazımda problem yaşarmıyım harici wallet gönderimler için kesinti yapıyormu direk borsa cüzdanını tanımlayamıyormuyuz

AkGuN Çevrimdışı

AkGuN

Mining Er
Üye
Ben şuan etc kazımı yapıyorum ton çok daha karlı gözüküyor kartlar biraz eski 4gb lık kazımda problem yaşarmıyım harici wallet gönderimler için kesinti yapıyormu direk borsa cüzdanını tanımlayamıyormuyuz
1 tl gibi bi kesinti oluyor gönderimde kendi cüzdanı var oradan transfer yapıyorsunuz kartlarınızı denemek isterseniz windows üzerinden de kazım mevcut o yöntem ile deneme yapabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
S Çevrimdışı

SnowyBerke

Mining Er
Üye
Merhaba sorum saçma olucak. Ton coin mining karta zarar verir mi? Kartım 3080 ti mininge değer mi

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Merhaba sorum saçma olucak. Ton coin mining karta zarar verir mi? Kartım 3080 ti mininge değer mi
selam sorunuz saçma değil sorulabilir bir soru tam aksine vram sıcaklıkları ton coin kazımında çok daha düşük gözlemledim. Bu değerler şahsi bilgisayarımda kullandığım 3080 lhr değerleri. vram sıcaklığını görebilirsiniz eth kazımında vram 80-90 derecelere çıkabiliyor. SHA256 algoritması kazımı kartları yormuyor.

1.png

S Çevrimdışı

SnowyBerke

Mining Er
Üye
selam sorunuz saçma değil sorulabilir bir soru tam aksine vram sıcaklıkları ton coin kazımında çok daha düşük gözlemledim. Bu değerler şahsi bilgisayarımda kullandığım 3080 lhr değerleri. vram sıcaklığını görebilirsiniz eth kazımında vram 80-90 derecelere çıkabiliyor. SHA256 algoritması kazımı kartları yormuyor.

Ekli dosyayı görüntüle 478
Teşekkürler hocam. Cidden deneyip denememekle ikilemde kalmıştım. Şimdi gönül rahatlığı ile deneyebilirim.

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
S Çevrimdışı

SnowyBerke

Mining Er
Üye
Ton Coin Nedir?

Ekli dosyayı görüntüle 460
TON Coin, Ethereum ağı üzerinde çalışan bir kripto para birimidir. Telegram’ın kurucuları Doktor Nikolay Durov ve Pavel Durov tarafından başlatılmıştır.
Sonrasında ilk zamanlardan beri onları destekleyen ve geliştirilmesinde büyük rol oynayan TON topluluğuna devredilmiştir.
Amacı tüm blokzincirlerini ve mevcut internet’i birleştirerek yeni nesil bir ağ oluşturmaktır. Projesi ilgi çekici olan bu coin Telegram tarafından’ da halen desteklenmektedir.
Kısaca Web3.0 için bir öncü konumda olması ve ayrıca hem PoS(Stake) hem de PoW(madencilik) destekli olması biz mining topluluğunun ilgisini çekmektedir.

Peki Toncoin Madenciliği nasıl yapılır bir bakalım.

Toncoin Nasıl Kazılır?

İlk yapmamız gereken şey kendimize bir Toncoin wallet oluşturmak.

Wallet alacağımız adrese ulaşmak için .

Cüzdanımızı oluşturduktan sonra bu cüzdanı kaydettirmemiz gerekiyor.
Onun için telegram botuna /start komutunu veriyorsunuz ardından sizden cüzdan adresinizi istiyor.
Oluşturduğunuz cüzdana giderek adresi buraya yapıştırıyorsunuz ve kayıt işlemi tamamlanmış oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 448

Cüzdanımızı başarılı bir şekilde oluşturduktan sonra ikinci adımımız miner ayarlarımız ve miner programının kurulumu.

Öncelikle miner bilgilerinin olduğu siteye gitmek için .

Ton Coin 4 farklı platformda kazım özelliği sunuyor. Öncelikle hangisinde başlamak istediğinize karar vermelisiniz.
Ben şimdi en sık kullanılan HiveOS ile ilgili bilgi vereceğim. Eğer diğer platformlar için de istenirse onlar için de talebe göre içerik hazırlayabilirim.

Toncoin bize Danila Miners önerisinde bulunuyor. Bu sayfanın içerisinde neyi nasıl yapmamız gerektiğine dair birçok bilgilendirme mevcut.

Öncelikle Toncoin Cüzdanımızı ekleyelim.

Cüzdan ekle kısmından Cüzdan oluşturma ekranına geliyoruz ve resimdeki ayarları yapıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 449

Cüzdanımızı oluşturmuş olduk.

Şimdi havuz şablonu oluşturalım.

Ekli dosyayı görüntüle 450

Madenciyi yapılandır kısmından madenci ayarlarımızı yapılandırıyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 451

Değişiklikleri uygula diyip Havuz şablonunu oluşturur diyoruz.

Adresleri aşağıdaki linkten alabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 452

Kurulum adresi ve Havuz URL'sinin linkine ulaşmak için .

Havuz şablonumuzu ve cüzdanımızı oluşturduk. Şimdi ayarlarımızı uyguluyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 453
HiveOS üst menüsünden Roketi seçerek TON havuz şablonu seçin sonrasında Ton cüzdanınızı seçin ve Uygula diyin.
Tüm ayarlarımızı yaptık. Şimdi 2-3 dakika sonra sayfayı yenileyerek sistemin çalıştığını görebiliriz.

Kartınızın OC ayarları için tavsiye edilenlere bakmak için .

Kazımın kontrolü için Telegram botunu kullanacağız.
Botun mesaj sayfasına girip Slash "/" ile vereceğimiz komutları kullanabiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 454

Kontrol için /balance yaptığınızda size hashrate oranlarıızı ve kazım miktarınızı görsterecektir.

Şimdi gelelim en güzel yerine.

Kazancımız ne olacak?

Havuzun sitesinden 1Gh/s başına ne kadar kazanç sağlayabileceğinizi görebilirsiniz. Siteye gitmek için .
Ekli dosyayı görüntüle 455

Yukarıdaki resimden referans alarak bir hesaplama yapalım.
Diyelim ki bizim şuan kazım gücümüz 2500mh.
Havuzda belirttiği rakam Gh/d (Günlük kazım kazancı) başına 0,4577 veriyor.
Biz bu veriyi referans alarak kendi mh gücümüzü çarpıyoruz.
Yani 2500x0,4577 =1,144
1000MH=1 GH
yapıyor.
Bu hesaba göre biz günde 1.1 Toncoin kazıyor olacağız. Aylık rakama vurduğumda ise ortalama olarak 34 toncoin kazanmış olacağız.

Hesaplama için bu siteyi de kullanabilirsiniz.

Şimdi madencimizi ayarladık coinlerimizi kazdık cüzdanımıza attık.

Peki parayı nasıl çekeceğiz?

[COLOR=****]Öncelikle Toncoin'in listelendiği borsalarda üyeliğinizin olması gerekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 456[/COLOR]
Şu anda bu borsalarda listelenmesi yapıldı.

Bu borsalardan bizim kullandıklarımıza üye olmak için referans linki paylaşacağım.

HiveOS 'a üye olmak için buraya
FTX Borsasına üye olmak için buraya
OKEx Borsasına üye olmak için buraya

[COLOR=****]FTX borsası üzerinden nasıl çekim yapacağımızdan bahsedeyim.

Borsaya üye olduktan sonra cüzdanımıza girerek Toncoin yatırma adresimizi buluyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 457[/COLOR]

Yatırma adresimizi ve Memo kodumuzu alalım.
Not: Yatırma adresi ve Memo kodunu kopyala tuşuyla alın. Diğer borsalara yatırma işleminin gerçekleşmediği hakkında bazı yorumlar okudum. Memo kodu olmazsa yatırma yapamazsınız.

Oluşturmuş olduğumuz TonWallet' tan gönder diyerek yatırma adresimizi ve memo kodumuzu giriyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 459
Amount kısmına çekmek istediğimiz miktarı yazarak Send TON butonuna basıyoruz. Wallet şifremizi isteyecek girerek onaylıyoruz.

Toncoin nedir ile başlayıp çekim nasıl yapılır kısmına kadar dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Aklınıza takılan ya da merak ettiğiniz konuları bu makale altına gönderirseniz yeni bir içerikte oluşturabilirim. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

Bol Hash'ler.
Oc ayarları sitesindeki old miners kısmı nedir

P Çevrimdışı

PoleStar25

Mining Er
Üye
Merhabalar elinize emeğinize sağlık geçiş yaptım ama kart ısıları ve elektirik çekimleri çok yüksek böyle kartları 3 ayda öldürmektense eth kazmak mantık bir arkadaş tin miner kullan düzelir dedi ama nerede ne şekil yapacağımı çözemedim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211229-102425.jpg
    Screenshot_20211229-102425.jpg
    444.8 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20211229-113923.jpg
    Screenshot_20211229-113923.jpg
    452.7 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20211229-113929.jpg
    Screenshot_20211229-113929.jpg
    341 KB · Görüntüleme: 61
Y Çevrimdışı

yusiskan

Mining Er
Üye
Merhabalar elinize emeğinize sağlık geçiş yaptım ama kart ısıları ve elektirik çekimleri çok yüksek böyle kartları 3 ayda öldürmektense eth kazmak mantık bir arkadaş tin miner kullan düzelir dedi ama nerede ne şekil yapacağımı çözemedim
bende 4 tane 3060 TI var 145w ta sıcaklık 45-55 arası değişiyor. Fan Otomatikte. ama rigin bulunduğu yer baya serin. Hemen Hemen eteryum kazımı ile aynı sıcaklık oluşuyor benim kartlarda. eteryumda 140w PL ayarlıyorum. Flux ta ise 160-180w arası veriyorum. Flux a göre daha az elektrik harcıyor ve sıcaklık daha düşük, elektrik ve sıcaklık eteryum kazımı ile aynı ama daha karlı gibi. deniyeceğim. eteryumda günde 10-12$ gibi getiri varken bunda 16$ olacak gibi

mehmetbayr Çevrimdışı

mehmetbayr

Mining Er
Üye
1050 ti ile kazım yapan var mı varsa ne kadar mh alıyor ?

C Çevrimdışı

Cıbı

Mining Er
Üye
Hiveos sürekli hata veriyor, başlıyor ama kartları görmüyor. Nerde yanlış yapıyor olabilirim, acaba hiveos sürümünü düşürmem gerekiyor. Ben genelde son sürüm kullanıyorum çünkü, belki şuan toncoin in desteklemediği bir sürümde olabilirim yada başka önerisi olan var mı ?

Admin Çevrimdışı

Admin

Mining Yüzbaşı
Yönetici
Executive
V.İ.P Üye
Web sitesi
Hiveos sürekli hata veriyor, başlıyor ama kartları görmüyor. Nerde yanlış yapıyor olabilirim, acaba hiveos sürümünü düşürmem gerekiyor. Ben genelde son sürüm kullanıyorum çünkü, belki şuan toncoin in desteklemediği bir sürümde olabilirim yada başka önerisi olan var mı ?
danilaminers'ı hiveos'tan sürüm düşürün.

C Çevrimdışı

Cıbı

Mining Er
Üye
Madenciyi lolminer yaptığım zaman kazım sorunsuz başladı.

R Çevrimdışı

Ryuk

Mining Er
Üye
Şuan Toncoin mi karlı yoksa eth mi ? Ayrıca Okex te para yatırıp çekme konusunu anlatırmısınız ? 0,43 gibi bir miktarı çekmek istedim ancak okex borsası yetersiz bakiye dedi.

F Çevrimdışı

Feytullah

Mining Er
Üye
Ben hesaplamayı yapamadım sistemim 134 MH ile ETH kazıyor TON coine geçtiğimde ne kazanirim

F Çevrimdışı

fuatank

Mining Er
Üye
merhaba,
benim kartlarım 480, 580, 5500 ve 5700 ile 5700xt lerden oluşuyor. sizce dual mining yapmalımıyım. yardımcı olurmusunuz?

Gndzgkn Çevrimdışı

Gndzgkn

Mining Er
Üye
Anlatım çok güzel olmuş teşekkür ederim konuya vakıf bir arkadaş dual kazımıda bu yalınlıkla anlatabilir mi? (Eth+ton aynı anda kazım)

B Çevrimdışı

borakuzgun

Mining Er
Üye
selamlar herkese, başka coin önerisi var mı?

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap