Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Yeni Başlayana Tavsiyeler

S Çevrimdışı

Systemwolf

Mining Er
Üye
Üstatlarım herkese öncelikle selamlar umarim bol bol kazıyorsunuzdur :)

Ben 33 yaşında işinden 2 ay önce istifa edip özel sektöre lanet etmiş biriyim. İnsanlarla uğraşmaktan bıkmış biriyim. Şu anda Borsa İstanbul ve Bitcoin ( Matic ve Avax ) de toplamda 100 bin tl civari bir karma param mevcut. Birkaç gündür madencilik konusuna kafayi takmis durumdayim. Oncelikle 2 kart sonrasinda ise ciddi bir butce ile girmek istiyorum. İnanin forumdaki butun konulari tek tek okudum.

Öncelikle hala girilebilir mi ( cevabinizi biliyorum gir kardesim diceksiniz ) sonrasinda ise Tuzla Gebze civarinda bu işte bana yardimci olabilecek biri var mi gerekirse maddi destekte olabilirim

Ailemle yasadigim bir odayi bu işe ayirmak istiyorum ve kripto teknolojisini hayatimda bir sekilde tutmak istiyorum. Gidip sagda solda.restayrant acacagima tertemiz bir rig kurmak istiyorum ve çok heyecanliyim.

Ayrica kimse tavsiye etmiyor ama ikinci el bir rig almak mantikli midir bunu direkt goturup gosterebilecegim bir insan var midir ?

Tavsiyeleriniz benim için cok degerli cok tesekkurler

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Merhaba,

Öncelikle şu konuya bir göz atmanızı isterim.

Sorularınıza gelecek olursak;

İkinci el bir rig tabiki de mantıklıdır. Şöyle ki her malın bir alıcısı muhakkak vardır.
İkinci el rig alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus cihazların faturaları mevcut mu değil mi.
Sonrasında cihazların ne kadar süredir kullanıldığı önemli. Cihazı kullanan arkadaşın muhakkak mining geçmişi vardır. Kurulu sistemin çalışır vaziyette incelenmesi gerekir.
Isı durumları nasıl, olması gereken Mh/s değerlerini veriyor mu, en son bakımları ne zaman yapıldı vs. gibi soruların cevaplanması gerekir.
Bu rigi alıp direk götürüp gösterebileceğiniz bir yer vardır elbette ancak onu bulunduğunuz yerde araştırmanız gerekir.

Tavsiyelerim ise şöyle ;

İlk tavsiyem hazır rig almak yerine parçaları tek tek kendiniz toplayın.
Kartları tek tek alın ya da mümkünse aynı yerden alın.
Kafanızda belirlediğiniz bütçe ile alacağınız cihazların fiyat/performans karşılaştırması için bir tablo oluşturun.
Örneğin: 2 adet 3090 mı daha fazla kazandırıp daha az elektrik tüketir yoksa 4 adet 5700xt mi daha karlıdır?
2 adet 3090 fiyatına daha fazla kart ile daha yüksek gelir elde edilebilir mi gibi soruları cevaplayın.
Aldığınız her ürünün muhakkak faturasını isteyin. Faturasız ürünlere el sürmeyin.
Ayrıca ikinci el ürünleri alırken whatsapp ya da başka platformda satıcı ile konuşmalarınızı silmeyin.
Parayı elden vermeyin,havale EFT yoluyla yapın.
Bunları söyleme sebebime değineceğim.
Kripto madenciliği illegal bir iş değildir. Ancak bazı arkadaşların başına gelen olaylar bize bu konuda hem yol göstermiş oldu hem de ücretsiz tecrübe edinmemizi sağlamış oldu. Örnek vermek gerekirse bir arkadaşımın evinde boş bir odasına sistem toplamış. Rig çalışmaya başladıktan 5 ay sonra eve polisler gelmiş ve cihazların tamamına el koymuş. Cihazlara el konulmasının sebebi mining yapması değil. Faturasının olmaması. Polis; eğer bu ürünlerin faturasını getirirseniz teslim ederiz. Adınıza faturalı değilse kimden aldığınıza dair bir kanıt getirir ve aldığınıza dair banka dekontu getirirseniz yine alabilirsiniz. Ancak bunlar yoksa malesef alamazsınız diyerek yanlış hatırlamıyorsam bir de ceza yemişti. Bu trajik olay tabi ki bize ders oldu.

Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar. Umarım faydası dokunur.

S Çevrimdışı

Systemwolf

Mining Er
Üye
Hocam muthis yazmissiniz cok tesekkur ederim. Sanirim dediginizi yapip amazondan sifir 2 kart ile rig i kendim olusturup kollari siviyacagim. Tekrardan çok tesekkur ederim

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Hocam muthis yazmissiniz cok tesekkur ederim. Sanirim dediginizi yapip amazondan sifir 2 kart ile rig i kendim olusturup kollari siviyacagim. Tekrardan çok tesekkur ederim
Yardımcı olabildiğime sevindim. Aklınıza takılan bir soru olursa elimden geldiğince ve aklımın yettiğince cevaplandırmaya çalışırım.

S Çevrimdışı

Systemwolf

Mining Er
Üye
Yardımcı olabildiğime sevindim. Aklınıza takılan bir soru olursa elimden geldiğince ve aklımın yettiğince cevaplandırmaya çalışırım.
Hocam vaktiniz oldugu bir zamanda musait oldugunuzda bir ortalama sistem onerisi verebilirseniz cok sevinirim.

Baslangic icin 2 kartli ama ilerde 8 karta kadar yukseltilebilecek bir anakart power vs bi sistem tavsiyesi olursa sizden ya da arkadaslardan super olur.

Ustte dedigim gibi oncelikle 2 kartla baslayip sureci tam cözup anakart ve powerlari vs degistirmeden ustune eklemek istiyorum. Yalan soylemiyim hayalim 20-30 kartlik bir Rig kurmak 1-2 yil içinde.

Benim şuan para kazanmak gibi bir aciliyetim hiç yok 1 yil boyunca hicbir kazanc saglamasam bile olur ayrica harcama yapacagim para da zaten yatırım olarak kullandigim bir para. Pek gideri olan bir insan da degilim.

Buna uygun stratejiler ve sistem onerileri muthis isime yarar.

Ayrica bir yandan da HNT mining konusuna da girmeyi dusunuyorum.

S Çevrimdışı

Systemwolf

Mining Er
Üye
3 Adet 3060 Tİ baslangic icin uygunmudur sari renkli sitede sifirlarini 15.000 TL ye gordum bu uc assa bes yukari benim kafamdaki bedeller. Ya da bu fiyat araliginda şuna bak kardes diyebileceginiz bir kart var mi

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
3 Adet 3060 Tİ baslangic icin uygunmudur sari renkli sitede sifirlarini 15.000 TL ye gordum bu uc assa bes yukari benim kafamdaki bedeller. Ya da bu fiyat araliginda şuna bak kardes diyebileceginiz bir kart var mi
LHR olmamasına dikkat edin LHR olmayan model uygundur.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap