Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiyenin İlk Ve Tek Kripto Madencilere Özel Forumu

Yüksek Load Average

S Çevrimdışı

stany

Mining Er
Üye
Merhaba,

Load Average değeri stabil değil ve çok değişken. 0,96 ve 3 arasında bir değer oluyor, genellikle 1.3-2.5 arasında.
Takip ettiğim videolarda 0,1 0,3 0,5 gibi değerler görüyorum. Sorun nedir?
Yetersiz psu,cpu olacağını düşünmüyorum.
Overclock değerlerini düşürdüm hatta 0 default yaptım Load average yine düşmedi.

Overlock Ayarları: Core:-500 Memory:1800 PL:130(Aorus için 140)

• Anakart: Biostar TB360-BTC PRO 2.0
  • Ekran Kartı: 2x 3060 ti lhr Gigabyte Gaming Pro OC - 1x 3060 ti lhr Gigabyte Aorus (hepsi hynix memory)
  • Güç Kaynağı: Corsair RM1000X Psu
  • İşlemci: İntel Celeron G4900 3.1 GHz
  • Ram: 8 GB Kingston
  • Disk: 16 GB Usb Bellek 2.0

S Çevrimdışı

stany

Mining Er
Üye
Anakartı satın aldıktan sonra sadece üretici firmanın web sitesinden modelin güncel bios sürümünü indirip bios güncellemesi yaptım. Haricinde hiç bir işlem yapmadım. Parçaları birleştirip sistemi çalıştırdım.

C Çevrimdışı

claypaky

Mining Er
Üye
problemin bir sürü nedeni olabilir, bunlardan başlıcası ve yüksek ihtimallisi kullandığınız USB bellek. 2.0 demişsiniz ki bu sistemde dar boğaza neden olabilir, size tavsiyem eğer var ise normal bir hdd ile denemeniz eminim ki sorununuz çözülecektir

S Çevrimdışı

stany

Mining Er
Üye
problemin bir sürü nedeni olabilir, bunlardan başlıcası ve yüksek ihtimallisi kullandığınız USB bellek. 2.0 demişsiniz ki bu sistemde dar boğaza neden olabilir, size tavsiyem eğer var ise normal bir hdd ile denemeniz eminim ki sorununuz çözülecektir
Yeni nesil bir usb bellek alıp deneyeceğim. Değerlerde değişiklik olursa konuyu yeşillendiririm. İlerde aynı sorunu yaşayan arkadaşlar fikir sahibi olur.

Sekoman Çevrimdışı

Sekoman

Mining Er
Üye
Yeni nesil bir usb bellek alıp deneyeceğim. Değerlerde değişiklik olursa konuyu yeşillendiririm. İlerde aynı sorunu yaşayan arkadaşlar fikir sahibi olur.
Bu tarz sorunlardan tamamen kurtulmak için ssd tavsiye ediyorum.

G Çevrimdışı

gokhansen

Mining Er
Üye
ayne bu sorunu kökten halletmek istiyorsan hocam. hdd yada ssd ye geçmen.. eski veya yeni yenil usb bellekler ısındıkça veri okuma performansı düşmekte. o yüzde sistemi linux v.s çalımada sıkıntı yaşamakta. o yüzden herhangi bi harddisk veya ssd sorununu tamamen ortadan kaldıracaktır.

S Çevrimdışı

stany

Mining Er
Üye
Yakın çevremde mining riginde eski nesil usb 2.0 flash bellek ile kazım yapan arkadaşlarım var. Onlarda load average 1 in altında hatta 0,1-0,3 arası. Seçenekleri ilerleyerek gideceğim bakalım ya usb bellek ya işlemci darboğaz yapıyor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap